Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Contestă actul de acuzare sau încheie un acord de recunoaştere! Ce urmează pentru Simona Halep şi ce spune un avocat

Contestă actul de acuzare sau încheie un acord de recunoaştere! Ce urmează pentru Simona Halep şi ce spune un avocat

Simona Halep

Comentarii

Paul Ciucur şi Dan Mihai, singurii români din agenţia londoneză de soluţionare a litigiilor din sport, Sport Resolutions, au declarat, pentru TVR, că Simona Halep a fost acuzată, oficial, de dopaj cu Roxadustat la US Open. Fostul lider WTA are 20 de zile la dispoziţie pentru a contesta actul de acuzare sau a încheia un acord de recunoaştere.

Simona Halep a fost acuzată oficial de dopaj

"Actul de acuzare de dopaj i-a fost adus la cunoştinţă lui Halep", au afirmat avocaţii.

"Faza de investigaţie a luat sfârşit. De acum înainte, Simona Halep are la dispoziţie 20 de zile, fie să conteste actul de acuzare, fie să încheie, există şi această posibilitate, un acord de recunoaştere care i-ar reduce de la 4 ani, cât este sancţiunea standard, la 3 ani", a explicat Paul Ciucur.

Românii de la Sport Resolutions au vorbit şi despre condiţiile pe care Halep trebuie să le ia în calcul dacă invocă "contaminarea probelor prelevate la controlul anti-doping".

"Trebuie văzut ce iregularităţi s-ar fi putut întâmpla şi dacă aceste iregularităţi pot cauza un alt rezultat decât cel existent”, a afirmat Dan Mihai.

“Având în vedere că atât la proba A cât şi la proba B, sportiva, şi sportivii în general, nu doar ea, participă în mod direct: ei pun proba în aceste recipiente şi, mai mult decât atât, au ocazia, dreptul şi ocazia de a fi prezenţi, personal sau prin reprezentant, la deschiderea probei B, aşa cum a fost cazul nostru, o contra-expertiză, este o variantă cu şanse foarte mici de contestare”, a adăugat Paul Ciucur.

Ciucur a menţionat şi care este situaţia dacă Simona Halep se apără invocând contaminarea suplimentelor de efort: "Comportă două condiţii: una, să-şi fi păstrat un flacon deschis din care a ingerat substanţa, suplimentul pe care pretinde a fi contaminat iar, doi, să mai aibă încă două flacoane identice, sigilate, din acelaşi lot."

Sports Resolutions, agenţia care se va ocupa de audierea Simonei Halep, este un for independent de soluţionare a litigiilor din sport.

Simona Halep a fost suspendată provizoriu din tenis, după ce a fost testată pozitiv la testele antidoping de la US Open, la Roxadustat, o substanţă care ajută la mai buna oxigenare a sângelui.

Afla mai multe despre: simona halep 

viewscnt
Articole similare