Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Contradicţii legate de posibila întoarcere a lui Rareş Ilie la Rapid: ”Ar fi fost o problemă!” vs. ”Era mai bine să revină” | EXCLUSIV

Contradicţii legate de posibila întoarcere a lui Rareş Ilie la Rapid: ”Ar fi fost o problemă!” vs. ”Era mai bine să revină” | EXCLUSIV

Fotbal

Comentarii

Rareş Ilie (19 ani) a surprins pe toată lumea în această iarnă când a preferat să meargă sub formă de împrumut la Maccabi Tel-Aviv, când o variantă mai la îndemână ar fi fost Rapid, clubul de la care a plecat spre Coasta de Azur, la Nice.

Cu toate acestea, mutarea nu i-a adus lui Rareş Ilie ceea ce căuta cu ardoare - spaţiu pentru a evolua cât mai mult cu putinţă. Israelienii îl ţin rezervă şi-l introduc pe teren extrem de rar, în funcţie de cum se desfăşoară partida.

  • Puţin peste 180 de minute a adunat pentru Maccabi Tel-Aviv în acest sezon, în toate competiţiile.

Rareş Ilie ar fi înfrânat ascensiunea tinerilor de la Rapid?

Fostul său antrenor de la Rapid, Mihai Iosif, este de părere că Rareş Ilie a greşit în momentul în care a optat pentru a merge în Israel, la un club care nu plănuieşte să-l folosească prea des.

Tehnicianul este de părere că după această experienţă, Ilie se va întoarce la Nice, iar francezii îl vor împrumuta din nou. Neavând meciuri în picioare, fotbalistul îşi va găsi mai greu un club care să-i promită titularizarea.

Eu cred că îi făcea mult mai bine să se întoarcă la Rapid. Avea un loc asigurat, juca. Îi avea pe cei cu experienţă, care aveau drag de el. Dar mi-a plăcut o chestie. Am văzut un interviu cu Răzvan Marin şi foarte mare dreptate avea. Când pleacă jucătorii români în străinătate, se termină chestia aia cu cocoloşitul. Acolo numai, te-ai dus pe drumul tău.

Cred că îi făcea mai bine să vină la Rapid, decât în Israel şi să nu joace. I se va termina împrumutul, se va întoarce la Nice şi probabil va fi din nou împrumutat. Dacă o echipă va dori să-l împrumute, văzând că n-a jucat nici la Nice, nici la Maccabi Tel-Aviv, va fi reticentă”, a declarat Mihai Iosif la Orange Sport.

Privită situaţia dintr-un alt unghi, managerul FCSB-ului, Mihai Stoica, este de părere că repatrierea lui Rareş Ilie ar fi reprezentat o problemă pentru Rapid.

De ce? Pentru că ar fi fost adus doar sub formă de împrumut, fără a putea obţine alţi bani de pe urma sa, iar automat ar fi fost trecut pe bancă un jucător tânăr, de perspectivă, care s-ar fi putut dezvolta şi ar fi putut aduce alţi bani în conturile clubului. Cum ar fi Antonio Sefer sau Ştefan Pănoiu, tineri dornici de afirmare, care prezintă o marjă de progres considerabilă.

Nu este exclus ca şi conducătorii celor de la Rapid să fi gândit precum Mihai Stoica.

”Problema este în felul următor: tu îl ai pe Pănoiu la anul. Acum îl ai şi pe Sefer.  Problema este că tu-l aduci împrumut şi scoate din echipă un jucător în care, totuşi, ai speranţe - e tânăr, joacă şi creşte”, a completat Mihai Stoica, la Orange Sport.

Afla mai multe despre: rares iliemihai iosifmihai stoicamaccabi tel-avivnice 

viewscnt
Articole similare