Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cornel Dinu, faţă în faţă cu Pele: ”Am avut o întâmplare trăită pe viu cu el”. Cum îşi aminteşte ”Procurorul” de ”O Rei” | EXCLUSIV

Cornel Dinu, faţă în faţă cu Pele: ”Am avut o întâmplare trăită pe viu cu el”. Cum îşi aminteşte ”Procurorul” de ”O Rei” | EXCLUSIV

Special

Comentarii

Pele a încetat din viaţă la vârsta de 82 de ani, după o lungă bătălie cu o boală incurabilă. Cornel Dinu (74 de ani) şi-a amintit cum a fost întâlnirea cu cel supranumit ”O Rei” la Mondialul din Mexic 1970.

Cornel Dinu, faţă în faţă cu Pele: ”Am avut o întâmplare trăită pe viu cu el”. Cum îşi aminteşte ”Procurorul” de ”O Rei” | EXCLUSIV

Pele, singurul fotbalist din istorie cu trei Cupe Mondiale în palmares, a decedat joi, 29 decembrie, iar unul dintre puţinii români care a avut onoarea de a juca împotriva acestuia este Cornel Dinu, la Mondialul din Mexic 1970.

România a fost învinsă de Brazilia, scor 2-3, Pele marcând două dintre goluri şi nu de puţine ori avându-l ca adversar direct pe ”Procuror”. La finalul acelui turneu, ”O Rei” îşi trecea în cont al treilea şi ultimul trofeu mondial.

Cornel Dinu şi-a amintit cum a fost întâlnirea faţă în faţă cu Pele, pe care îl descrie că era ca ”o mângâiere a naturii”.

”El era arţăgos. Nu te înjura pe parcursul meciului, dar când îl supărai mai scăpa un <<nenorocitule>>. Eu am avut o întâmplare trăită pe viu cu el.

Era şi foarte arţăgos în teren, inteligent, ne-am cunoscut şi pe viu pe Copacabana. Am avut un moment cu el în care atacau, făceau pressing şi m-a călcat de la spate.

După cinci, şase minute mă întorceam cu mingea spre fanion şi mi-a venit în cap ideea să dau cu călcâiul să merg mai departe, să trec de el, n-am scăpat de <<nenorocitule>>. Trăia jocul, un ambasador al jocului şi al Braziliei indiscutabil. 

Era genial, am trăit pe viu când m-am întâlnit cu el. Trecuse de marcajul lui Liţă Dumitru în repriza a doua şi el era cu spatele la poartă şi eram convins la capacitatea mea, la vârsta mea, potenţa mea, că nu va avea nicio şansă. Eram convins că-i pot face o alunecare şi să-l curăţ la glezne.

Citea genial jucătorul şi cu spatele la el. Mingea a trecut pe lângă mine, a sărit, m-am dus sanie şi el s-a dus spre poarta noastră. O mângâiere a naturii”, l-a caracterizat ”Procurorul” pe Pele, la emisiunea Sport Report, de la Orange Sport.

România - Brazilia 2-3, CM Mexic 1970:

  • România: Adamache - L. Sătmăreanu, N. Lupescu, C. Dinu, M. Mocanu - Liţă Dumitru - Dembrovschi, R. Nunweiller, S. Neagu, M. Lucescu - Dumitrache
  • Brazilia: Felix Mielli - Carlos Alberto, Hércules Brito Ruas, José de Anchieta Fontana, Wilson da Silva Piazza - Everaldo Marques da Silva, Clodoaldo Tavares Santana, Paulo César Caju Lima - Jairzinho, Tostao, Pele
  • Au marcat: Dumitrache '34, Dembrovschi '84 / Pele '19, '67, Jairzinho '22

Un alt fost mare component al României de la meciul cu Brazilia, Rică Răducanu, a rememorat întâlnirea cu Pele de la Guadalajara.

Afla mai multe despre: pelecornel dinu 

viewscnt
Articole similare