Acuzat de fanii DDB că este responsabil pentru haosul de la Dinamo, Cosmin Contra (45 de ani) se apără.
Contra a citit cele scrise de fanii DDB şi le-a dat replica.
„Orice punct de vedere am nu o să intereseze pe nimeni. Dacă cei din DDB se simt mai bine când mă acuză pe mine, atunci să fie sănătoşi. Eu ştiu cât am suferit 4 luni acolo şi cât am încercat să fac treabă într-o atmosferă imposibilă creată de spanioli.
Am crezut într-un proiect care a fost o minciună de la început. Eu le doresc celor de la DDB să reuşească să salveze echipa de la retrogradare. Să acuzăm oameni care chiar au vrut să facă ceva e uşor.
După 6 luni de zile am luat 2 salarii fără să ameninţ pe nimeni şi fără să mă bată gândul să dau în judecată clubul”, a declarat Contra pentru GSP.ro.
Ce au scris fanii DDB:
„Sperăm ca mâna lungă a justiţiei să ajungă şi la cei care au stat în spatele cohortei, mai exact creierul mare al distrugerii lui Dinamo, Melero Marin şi creierul mic, Cosmin Contra.
Iată cele 10 argumente ale vinovăţiei celor doi:
1. Ei l-au căutat Cortacero, l-au găsit şi l-au convins să accepte rolul de paravan în manevra care trebuia să îngroape Dinamo. Tocmai din acest motiv, Guriţă şi-a permis să lovească teatral în ”angajatul” Cortacero.
2. Să nu uităm că Melero şi Contra sunt cei care i-au convins pe jucătorii spanioli să semneze cu Dinamo şi le-au oferit salarii prin care falimentul clubului să fie asigurat.
3. Pentru cei care se întreabă ce aveau de câştigat groparii din această afacere? Răspunsul e tot mai clar: Dacă un singur jucător spaniol reuşeşte să obţină 500.000€ în urma memoriului depus la Fifa, să nu vă imaginaţi că banii câştigaţi rămân la jucător. Cei doi nu au căutat jucători care să ajute Dinamo, ci jucători care să accepte astfel de jocuri murdare. Aşa se explică faptul că majoritatea celor aduşi erau spanioli.
4. Priviţi cum jucătorii aduşi de Contra şi Melero şi-au găsit echipe în Spania, acolo unde Melero are mare influenţă. Doar portarul spaniol adus de Contra la Dinamo, René Román Hinojo, 38 de ani, s-a întors la pensie şi aşteaptă bani frumoşi de la Dinamo. Pentru a-i face loc la echipă, Contra l-a dat afară pe Straton, un portar bun, devotat, dar cu un salariu prea mic în care nu încăpeau comisioanele pungaşilor.
5. Să nu uităm că Guriţă s-a ocupat de aceste ţepe dintr-o poziţie de oficial UEFA, poziţie în care a ajuns şi după ce a plecat de la Dinamo.
6. Are cineva impresia că fostul antrenor a rămas în pagubă după plecarea de la Dinamo? Nicidecum. A forţat clubul să-i achite zeci de mii de euro, sub ameninţarea memoriului la FIFA.
7. Foarte interesant este de ce Guriţă a refuzat propunerea de a-şi primi banii (oricum nemeritaţi) în vară. Omul era convins că până la vară Dinamo va fi în faliment. Doar muncise din greu pentru asta.
8. Culmea e că toţi aceşti ţepari se plâng că la rândul lor au fost păcăliţi de alţii. Contra a încercat să lase de înţeles că a apărut în schemă abia în vara lui 2020, când s-a lăsat cu greu convins să vină la Dinamo ca antrenor. Adevărul este de fapt altul. Contra era în spatele manevrei încă din APRILIE, atunci când ne prezenta GARANŢII pentru ”un investitor foarte potent financiar din Spania”. El şi Ţălnar au garantat de la început pentru grupul de săpaşi din Granada.
9. Să nu uităm că grupul Contra-Melero-Şerdean era sigur că va pune mâna pe banii din drepturile TV. Nu se aşteptau că suporterii, prin ProgramDDB, să aibă puterea şi inteligenţa de a bloca acele sume prin împrumuturile garantate tocmai cu acele drepturi tv.
10. Oare dintr-un meci jucat cum trebuie la pariuri cam câţi bani se pot face? Vă mai amintiţi cum pierdea Dinamo meciurile cu Chindia sau cu Sepsi, din poziţia de mare favorită, prin prisma valorii umflate a lotului? - Comunicat DDB Italia”
- Aplicaţia Orange Sport este gratuită şi poate fi descărcată din Google Play şi App Store.
- Vrei să vezi cele mai tari competiții sportive, oriunde ai fi? Ia-ți oferta Orange Love pentru fibră și TV.
Afla mai multe despre: dinamo, cosmin contra, ddb