Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cosmin Contra, făcut praf de un fost selecţioner al României, după partida cu Malta: "A încurcat tactica. Nu are strategie fotbalistică şi nu este antrenor de naţională"

Cosmin Contra, făcut praf de un fost selecţioner al României, după partida cu Malta: "A încurcat tactica. Nu are strategie fotbalistică şi nu este antrenor de naţională"
Comentarii

Fostul selecţioner al României între anii 1992 şi 1993, Cornel Dinu, a avut cuvinte tăioase la adresa selecţionerului Cosmin Contra pentru mondul în care acesta a pregătit duelul cu Malta, de duminică seară, din preliminariile EURO 2020.

Naţionala de fotbal a României s-a impus chinuit în faţa Maltei, scor 1-0 (0-0), datorită golului marcat de George Puşcaş, în minutul 46. Jocul nu a fost deloc convingător, chiar dacă Contra a schimbat tactica şi o jumătate de echipă, nimic nu a mers cu şi-ar fi dorit toată lumea. Ba mai mult, Malta a părut capabilă să obţină un rezultate de egalitate. Cornel Dinu, ajuns la 71 de ani, a declarat că sistemul aplicat contra maltezilor, Contra ar fi trebuit să-l aplice împotriva Spaniei, concluzionând că acesta nu are stofă de antrenor de echipă naţională.

"După părerea mea, este distractiv că a încurcat tactica băiatul ăsta care seamănă cu Banderas, la ulei. Cu Cholo Simeone, nu, că ăla ştie fotbal. El încearcă cu Cholo, dar e mai mult teatral, e cu Banderas. Şi descheiat la cămaşă, să se vadă lănţişoarele... el filmează în antrenorul echipei naţionale. Trebuia  să joace în romb la mijlocul terenului, cum a început această partidă, cu Bordeaianu, Cicâldău, Marin şi Hagi... bine, poate cu alţi jucători, aşa cum văd eu, cu jucători de la echipa care a confirmat în vară în Italia. Nu aveai nimic de pierdut. Trebuia să joci în romb la mijlocul terenului contra Spaniei, ca să blochezi mijlocul spaniol şi să creezi probleme pe Llorente şi pe Ramos, pe stoperii lor, cu două vârfuri. Din păcate, el încurcă, pentru că nu are cunoştinţe de strategie fotbalistică. Nici nu se mai fac... Ei sunt nişte băieţi care au jucat fotbal, e de apreciat cariera lui de jucător, dar aici trebuie să ai o anumită pregătire şi un anumit fler de antrenor. Suntem departe rău de tot. Rămân la părerea că jucătorii îi ai aşa cum îi antrenezi. Iar el nu este antrenor de echipa naţională. Pe el, naţionala îl salvează ca prezenţă", a declarat Cornel Dinu, pentru Telekom Sport.

Mai ai câteva secunde? Vezi şi postările Telekom Sport România!

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare