Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cristiano Bergodi, în presa din Ungaria: ”Îmi place la Sepsi, atmosfera este diferită faţă de restul României”

Cristiano Bergodi, în presa din Ungaria: ”Îmi place la Sepsi, atmosfera este diferită faţă de restul României”

Sepsi Sf. Gheorghe

Comentarii

Cristiano Bergodi a acordat un interviu în presa din Ungaria în care laudă condiţiile pe care le-a întâlnit la Sepsi, dar se declară impresionat şi de suporteri.

Antrenorul italian a semnat cu Sepsi în octombrie 2021 şi pare a fi fost o mutare inspirată pentru ambele părţi. Cu Bergodi pe bancă, Sepsi a câştigat Cupa şi Supercupa României.

Într-un interviu pentru Nemzeti Sport, Cristiano Bergodi spune că lucrează la un club care oferă condiţii unice în România.

Bergodi, impresionat de ceea ce a găsit la Sepsi: ”Este impresionant cât de unit şi puternic este poporul maghiar”

Cristiano Bergodi este unul dintre cei mai experimentaţi antrenori din Superliga, unde prima dată a ajuns în noiembrie 2005, când a preluat-o pe FC Naţional - echipă desfiinţată între timp.

De atunci, a antrenat încă 8 echipe: CFR Cluj, Rapid (de două ori), Poli Iaşi, FCSB, ASA Târgu Mureş, FC Voluntari, Universitatea Craiova şi acum Sepsi.

Însă, până să semneze cu Sepsi, câştigase un singur trofeu: Supercupa României, cu Rapid, în 2008.

La Sepsi a ajuns în octombrie 2021 şi a reuşit să aducă primele două trofee din istoria clubului: Cupa şi Supercupa României, în sezonul precedent.

Cristiano Bergodi susţine că la Sepsi a găsit toate condiţiile pentru a face performanţă şi, în plus, echipa se bucură de susţinerea unui public care l-a impresionat prin unitate şi prin atitudine:

”Înţeleg puţin maghiara, dar cu siguranţă este impresionant cât de unit şi puternic este poporul maghiar. Îmi place foarte mult atmosfera creată în jurul echipei, este destul de diferită faţă de oriunde altundeva în România. Chiar şi faţă de Târgu Mureş, unde foarte multă lume vorbea maghiară.

Am găsit condiţii care mi-au depăşit toate aşteptările, atât din punct de vedere uman şi de organizare, cât şi din punctul de vedere al infrastructurii. Pot lucra în condiţii de lux. Stabilitatea financiară şi disciplina sunt unice în România”, a declarat Cristiano Bergodi, într-un interviu pentru Nemzeti Sport.

Cristiano Bergodi a fost sunat de Sepsi chiar în timp ce se afla în negocieri cu Dinamo şi spune că a avut atunci un mare noroc:

”Când m-a sunat managerul clubului, Attila Hadnagy, eram în negocieri cu Dinamo, care între timp a retrogradat din prima ligă şi este în pragul falimentului. Aşa că îi pot fi recunoscător lui Sepsi pentru că m-a salvat dintr-o situaţie imprevizibilă la momentul respectiv”, a mai spus Bergodi.

Afla mai multe despre: cristiano bergodi 

viewscnt
Articole similare