You are here:

O companie uriaşă ar urma să devină acţionară la Steaua şi să o ducă în Liga 1: ”Se discută”

O companie uriaşă ar urma să devină acţionară la Steaua şi să o ducă în Liga 1: ”Se discută”

Steaua

Comentarii

În tentativa de obţine dreptul de promovare, Steaua s-ar putea asocia cu una dintre cele mai mari companii din România, într-un parteneriat public-privat.

Steaua a terminat pe loc de baraj în Liga 2, dar FRF nu i-a da dreptul să joace pentru un loc în Liga 1, din cauza formei juridice. Clubul aparţine de stat şi Legea Sportului interzice unor astfel de echipe să joace la nivelul Ligii 1.

În această perioadă, MApN şi oficialii clubului Steaua caută soluţii pentru a obţine drept de promovare pentru sezonul următor. O variantă despre care se discută intens este o asociere cu una dintre cel mai mari companii din România.

O companie uriaşă din România, acţionar la Steaua?

Pe lângă schimbarea Legii Sportului, un alt mod de a obţine dreptul de promovare este asocierea clubului Steaua cu o firmă privată.

Acest model este folosit deja de cluburile din Liga 1 care sunt finanţate de primării. Cum autorităţile locale nu pot investi direct într-o echipă, s-a apelat la un artificiu. Pe scurt, au înfiinţat firme private care să administreze clubul, firme la care diferite societăţii ale primăriilor sunt acţionare.

De exemplu, FC Argeş este un club deţinut de Clubul Sportiv Campionii Fotbal Club Argeş, asociaţie care a fost fondată de SC Apă Canal 2000 SA şi SC Salubritate 2000 SA, societăţi aflate în subordinea Primăriei Piteşti.

La o astfel de variantă se gândesc şi cei din MApN. Potrivit paginii de suporteri ”Glasul Armatei”, oficialii Ministerului Apărării şi cei ai clubului Steaua iau în calcul înfiinţarea unei asociaţii, la care acţionară să fie şi Romtehnica, o companie controlată în totalitate de MApN.

Clubul ar urma astfel să fie administrat de această asociaţie privată şi Steaua ar îndeplini astfel criteriile pentru a juca în Superliga. Varianta a fost confirmată pentru ”Glasul Armatei” de o sursă din cadrul MApN:

”Este unul dintre scenariile care se poate discuta şi s-ar putea să se discute. Pentru că asta ar fi, practic, o posibilitate de a ţine mult mai aproape clubul, de a putea fi finanţat şi prin participarea unei entităţi care este în coordonarea MApN [...] Este o variantă. Detaliile le aşteptăm de la juriştii MApN”, a declarat o sursă din cadrul MApN pentru ”Glasul Armatei”.

Romtehnica este o companie de stat la care MApN este unicul acţionar. Prin Romtehnica, Ministerul Apărării face achiziţii de echipamente şi tehnică militară pentru modernizarea Armatei României.

În cadrul unui astfel de parteneriat, MApN ar pune la dispoziţie marca Steaua, dar ar rămâne în continuare proprietara ei.

Afla mai multe despre: steaua 

viewscnt
Articole similare