Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Daniel Opriţa, ”Sir Alex de România”. Antrenorul Stelei s-a răzgândit şi vrea să rămână: ”Mă gândeam să stau aici cât mai mult”

Daniel Opriţa, ”Sir Alex de România”. Antrenorul Stelei s-a răzgândit şi vrea să rămână: ”Mă gândeam să stau aici cât mai mult”

Steaua

Comentarii

Daniel Opriţa (42 de ani) nu-şi doreşte să plece prea curând de la CSA Steaua. El ar vrea să rămână la cârma echipei cât mai mult timp şi l-a dat exemplu pe legendarul Sir Alex Ferguson, care pe 31 decembrie va împlini 82 de ani.

Daniel Opriţa are sentimente mai bune cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Dacă înainte lua în calcul să plece de la CSA Steaua, acum s-a răzgândit şi vrea să continue la cârma formaţiei ”militare”.

”Mă gândeam aşa să stau cum a stat Ferguson, dacă se poate”

Mai mult, visul antrenorului în vârstă de 42 de ani este să aibă o carieră foarte lungă la CSA Steaua, precum cea a legendarului Sir Alex Ferguson la Manchester United.

Reputatul manager scoţian a stat timp de 27 de ani la cârma formaţiei de pe Old Trafford, între 1986 şi 2013.

”Am spus că o să plec atunci când se termină contractul, în vară. Sau în acest moment, dacă şi cei din club îşi doresc asta. Nu spun 100%, dar dacă se doreşte altceva, stăm de vorbă, e clar.

Sau dacă eu am o ofertă bună, să mă bat pentru ceva şi să am un obiectiv, atunci probabil că… În sezonul acesta chiar nu am mai avut speranţe şi nu am mai crezut nici eu. Voiam să prindem play-off-ul, ca să nu mai fie nici acea presiune mare.

Eu mi-aş dori să rămân aici cât mai mult, să promovez cu echipa. Mă gândeam aşa să stau cum a stat Ferguson, dacă se poate. Să iau campionate, să merg în cupele europene. Te gândeşti la lucrurile acestea frumoase”, a declarat Opriţa, în cadrul podcastului Victory Cup.

CSA Steaua iernează pe locul 7 din Liga 2, cu 22 de puncte acumulate în 15 runde. Liderul Şelimbăr are 32.

Cum arată CV-ul de antrenor al lui Daniel Opriţa

De-a lungul carierei, Opriţa le-a mai pregătit pe Metalul Reşiţa, Juventus Bucureşti, FC Voluntari şi CS Mioveni. În 2019 a devenit antrenorul Stelei.

La momentul respectiv, ”militarii” erau încă în Liga 4, după ce au ratat promovarea în divizia superioară de două ori cu Marius Lăcătuş pe bancă.

Dar Opriţa a reuşit promovarea încă din primul sezon în Liga 3, iar apoi a ”urcat” imediat şi în Liga 2, unde a prins un loc de baraj din primul an. Evident, nu a avut ocazia să joace cu o echipă din prima ligă, din cauza formei de organizare a clubului Steaua.

În sezonul precedent, trupa din Ghencea a încheiat pe locul doi, care asigură promovarea directă în Superligă, dar a rămas tot în Liga 2, motivul fiind acelaşi.

Afla mai multe despre: daniel opritacsa steaualiga 2sir alex fergusonmanchester united 

viewscnt
Articole similare