Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Dat afară de Gigi Becali, acum antrenor la o echipă din Spania. La ce club a fost numit principal

Dat afară de Gigi Becali, acum antrenor la o echipă din Spania. La ce club a fost numit principalgalerie foto

Campionate

Comentarii

Un fost jucător al FCSB-ului a fost numit antrenor principal la o echipă din Spania.

Unul dintre cei mai buni jucători străini care au trecut prin campionatul României a fost numit antrenor principal la o echipă din Spania, Recreativo de Huelva.

Este cea mai importantă experienţă pe care o are ca antrenor principal, după ce a renunţat la cariera de jucător, în urmă cu mai bine de 3 ani.

Fost jucător la FCSB, acum antrenor la o echipă din Spania

Retrogradată din La Liga în 2009, ultimii ani au fost foarte agitaţi pentru Recreativo Huelva. Clubul înfiinţat în 1889 a avut mari probleme financiare, motiv pentru care a ajuns până în divizia a cincea a Spaniei.

La finalul sezonului care s-a încheiat, Huelva a reuşit să-şi câştige seria şi a revenit astfel în liga a patra. Odată cu promovarea a venit însă şi o schimbare de antrenor.

Noul principal al echipei este Abel Moreno, unul dintre cei mai valoroşi mijlocaşi care au trecut prin campionatul României, unde a jucat pentru FCSB.

În vârstă de 40 de ani, Abel Gomez Moreno a semnat un contract valabil un an, dar are opţiune de prelungire dacă va reuşi să atingă obiectivele impuse de conducere, notează site-ul oficial al lui Recreativo de Huelva.

Pentru Abel Gomez, acest contract este cel mai important din scurta sa carieră de antrenor. Până acum el le-a mai pregătit pe Sanluqueno şi pe Majadahonda, ambele din diviziile inferioare ale Spaniei.

Cine este Abem Gomez Moreno

În vârstă de 40 de ani, Abel Moreno a acumulat în cariera de jucător 100 de prezenţe în La Liga şi 161 de meciuri în La Liga 2. În ciuda acestor cifre, Abel Gomez Moreno are doar două partide în Liga 1.

El a ajuns în România în iulie 2008, când FCSB a plătit 200.000 de euro pentru transferul său de la Murcia, însă n-a fost pe placul lui Gigi Becali şi a fost lăsat să plece liber de contract după numai 6 luni.

Abel Moreno a făcut parte din grupul de jucători aduşi la FCSB de Adrian Ilie, cel care, în 2008, pentru o scurtă perioadă, a fost director sportiv la clubul patronat de Gigi Becali.

După ce a plecat, Abel Gomez Moreno a explicat motivul pentru care a stat doar şase luni la FCSB: ”Am venit în România ca să joc în Liga Campionilor, dar nu am fost pe placul patronului Gigi Becali. De asta nu am fost folosit! Am avut foarte puţine şanse să demonstrez ce pot”.

Ulterior, el a mai jucat pentru Xerez, Granada, Cordoba, Cadiz, Lorca, Murcia şi Sanluqueno, de unde s-a şi retras.

În total el a jucat în 100 de meciuri în La Liga, în 161 în La Liga 2 şi în 17 partide din Cupa Regelui.

Afla mai multe despre: abel moreno 

viewscnt
Articole similare