Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Marile publicaţii internaţionale, elogii la adresa dublului campion mondial: ”Să-l cunoaştem pe David Popovici, 'noul Thorpedo' care poate schimba faţa înotului”

Marile publicaţii internaţionale, elogii la adresa dublului campion mondial: ”Să-l cunoaştem pe David Popovici, 'noul Thorpedo' care poate schimba faţa înotului”

Sporturi

Comentarii

Performanţele excepţionale ale lui David Popovici la Campionatul Mondial de nataţie de la Budapesta l-au adus în atenţia marilor publicaţii internaţionale.

David Popovici a evoluat în două finale şi a cucerit ambele medalii de aur puse în joc. A fost cel mai rapid la probele de 100 şi 200 de metri liber.

Dar înainte, a fost fantastic şi în semifinale, acolo unde a reuşit timpi foarte buni, stabilind noi recorduri mondiale la nivel de juniori.

Presa internaţională nu a trecut cu vederea apariţia noului star al nataţiei mondiale şi dedicate materiale şi articole întregi acestuia.

Marile publicaţii internaţionale, la superlativ despre David Popovici: ”Să-l cunoaştem pe 'noul Thorpedo' care poate schimba faţa înotului”

The Times, una dintre cele mai prestigioase publicaţii din Marea Britanie, titrează: ”Să-l cunoaştem pe David Popovici, 'noul Thorpedo' care poate schimba faţa înotului”.

Mai apoi, ziarul britanic îl aduce în prim-plan pe David Popovici, pe care îl compară cu Ian Thorpe, legendarul înotător australian, dar şi idolul românului, căruia i-a şi înmânat medalia de aur după cursa de la 100 de metri liber.

”David Popovici, un român de 17 ani, ia cu asalt Campionatele Mondiale şi vrea să 'facă imposibilul posibil'.

Când Ian Thorpe, regele de la 200 m liber, şi-a onorat în acest weekend promisiunea pe care i-a făcut-o lui David Popovici că va merge la Budapesta şi îi va înmâna medalia de aur în cazul în care va câştiga titlul mondial, a părut un fel de înnobilare. 

În 1998, un Thorpe la vârsta de 15 ani, pe o traiectorie a imortalităţii olimpice, a devenit cel mai tânăr campion mondial din istorie, la peste 400 m.

Acum, toţi ochii sunt pe 'noul Thorpedo' - un tânăr talentat care îşi depăşeşte adversarii mai în vârstă şi mai experimentaţi, având aceleaşi atribute fizice şi tactice care l-au făcut pe înotătorul australian să devină o legendă”, scrie cel mai vechi ziar din Marea Britanie. 

Ajuns la 39 de ani, Ian Thorpe este o legendă a nataţiei mondiale. Printre realizările sale în cadrul acestei discipline sportive se numără multiple medalii olimpice şi recorduri mondiale, printre care cel mai tânăr campion mondial din istoria nataţiei, la numai 15 ani, la proba de 400 de metri. Acesta s-a retras timpuriu din cauza problemelor medicale.

Afla mai multe despre: david popoviciian thorpe 

viewscnt
Articole similare