adplus-dvertising
You are here:

”Trebuie felicitaţi”. Drumul spre succes al lui David Popovici, suma tuturor detaliilor: ”Când eram preşedinte la antidoping...” | EXCLUSIV

”Trebuie felicitaţi”. Drumul spre succes al lui David Popovici, suma tuturor detaliilor: ”Când eram preşedinte la antidoping...” | EXCLUSIV

Sporturi

Comentarii

David Popovici a cucerit lumea înotului, iar reacţiile, mesajele de felicitare şi întâmplările cu şi despre el sunt în prim-plan în aceste zile.

David Popovici este, fără nicio îndoială, românul momentului. Înotătorul de numai 17 ani a devenit dublu campion mondial la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta.

Tânărul sportiv a cucerit medalia de aur la proba de 200 de metri liber, cu un timp de 1:43.21. Acesta şi-a respectat statutul de favorit şi a câştigat şi finala probei de 100 de metri liber, după ce cronometrul s-a oprit la 47.58.

Astfel, David Popovici a reuşit o performanţă istorică la Campionatul Mondial de nataţie. A devenit primul sportiv din ultimii 49 de ani care a cucerit aurul atât la 200 de metri, cât şi la 100 de metri.

”Trebuie felicitaţi”. Drumul spre succes al lui David Popovici, suma tuturor detaliilor: ”Când eram preşedinte la antidoping...” | EXCLUSIV

Acest extraordinar succes al lui Popovici este rodul mai multor factori, unul dintre aceştia fiind sprijinul primit din partea familiei.

Cristian Balaj, în calitate de fost preşedinte la Agenţia Naţională de Anti-Doping, a povestit ce sacrificii au făcut părinţii noului fenomen din sportul românesc pentru a-i asigura acestuia toate condiţiile necesare în drumul spre marea performanţă.

”A fost sprijinit şi trebuie părinţii felicitaţi pentru acest lucru. Au fost extrem de preocupaţi, atenţi la pregătirea lui.

Ţin minte, când eram preşedinte la antidoping, îmi povesteau colegii mei de la departamentul de testare şi educaţie că doamna director a fost sunată, nu s-a plâns, a fost o apreciere că a sunat-o şi la două noaptea pentru că era diferenţa de fus orar, Popovici având concurs pe alt continent.

Părinţii întrebau elegant dacă pot deranja, plus că noi eram în slujba sportivilor. Întrebau şi când foloseşte picături în ochi sau urechi, spray nazal pt că substanţele interzise puteau să fie prezente, pot apărea greşeli, vezi cazul Andreei Răducanu, care a pierdut o medalie olimpică.

Mai mult de atât, mama băiatului a făcut un curs de ofiţer de control antidoping, a şi plătit chiar dacă nu dorea şi nu practica această meserie, doar din dorinţa de a învăţa exact cum şi care e modalitatea unui control doping tocmai pentru a nu greşi. 

Când am aflat că mama acestui băiat a făcut curs şi a plătit o sumă de bani, am spus că ideal ar fi... nu am reuşit să pun în practică pentru că am plecat de la ANAD înainte să fie făcut cursul gratuit şi să platească doar cei care vor diploma”, a declarat Balaj, pentru Orange Sport.

După calificarea în finala probei de 100 de metri liber, David Popovici a fost supus unor controale antidoping, dar Dragoş Luscan, preparatorul fizic al acestuia, a precizat că este doar un protocol destinat tuturor sportivilor care au doborât anumite recorduri mondiale.

viewscnt
Articole similare