Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

David Popovici, testat antidoping după recordurile mondiale doborâte la Budapesta. Cum explică preparatorul fizic această situaţie

David Popovici, testat antidoping după recordurile mondiale doborâte la Budapesta. Cum explică preparatorul fizic această situaţie

Sporturi

Comentarii

David Popovici este omul momentului în sportul românesc, după rezultatele excepţionale obţinute la Mondialul de la Budapesta.

David Popovici a devenit campion mondial la proba de 200 de metri liber, iar în această seară are şansa de a intra în istorie şi la proba de 100 de metri liber.

Înotătorul de 17 ani a defilat în calificări şi în semifinale, cu cei mai buni timpi, stabilind mai multe recorduri mondiale la juniori.

David Popovici, supus unor controale antidoping după recordurile mondiale doborâte la Budapesta. Cum explică preparatorul fizic această situaţie

În urma rezultatelor obţinute, Popovici a fost supus unor teste antidoping, dar Dragoş Luscan, preparatorul fizic al acestuia, a precizat că este doar un protocol, destinat tuturor sportivilor care au doborât anumite recorduri mondiale, ci nu un lucru îngrijorător pentru tânărul înotător.

"Colaborarea noastră a inceput în urmă cu vreo 5 ani, în urma unei accidentări pe care a avut-o.

Lumea trebuie să ştie că este campionat mondial de seniori, el bate acum recordurile de juniori şi ştim că a bătut şi acel record de două ori la 200 de metri, în zile consecutive, iar acum a bătut şi recordul la 100 de metri la juniori, dar s-a calificat cu primul timp la finala de seniori.

Sunt anumite rutine pe care le urmăm, pe încălzire, pe anumite exerciţii, sunt exerciţii care tot timpul ne-am dat seama, unele îi plac, unele sunt mai bune, altele nu îi plac.

În momentul în care mi s-a propus să lucrez pe termen lung cu David am avut un feeling bun şi mi-am oferit serviciile cu mare drag şi am crezut cu drag în visul lui, în acest proiect şi mi-am dat seama că o să aibă rezultate. Poate că nu ne aşteptam ca aceste rezultate să fie atât de rapide, dar cu atât mai bine. 

Calitatea umană este foarte importantă, iar el are foarte mare putere de a aduna oamenii în jurul lui şi modestia de care am dat dovadă se identifică cu cea a marilor campioni.

Tocmai acum iese din bazin, de la refacere. Va trebui să mergem la probele antidoping, pentru că aşa este după fiecare record mondial, trebuie să dai proba antidoping”, a declarat Dragoş Luscan, citat de Radio Sport Total FM.

Afla mai multe despre: david popovicirecord 

viewscnt
Articole similare