Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

David Popovici, Michael Phelps de România. Americanii l-au găsit pe urmaşul celui mai medaliat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice: ”Are un talent rar”

David Popovici, Michael Phelps de România. Americanii l-au găsit pe urmaşul celui mai medaliat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice: ”Are un talent rar”

Sporturi

Comentarii

David Popovici a scris istorie în sportul românesc după ce a câştigat aurul la Campionatul Mondial de Nataţie de la Budapesta.

David Popovici a câştigat proba de 200 de metri liber cu timpul de 1,43:21, astfel că a devenit campion mondial la numai 17 ani.

Înotătorul de la CS Dinamo a devenit primul medaliat şi cel dintâi campion mondial de seniori al României într-o probă masculină, iar datorită timpului scos, a stabilit un nou record mondial la juniori.

Performanţa incredibilă a românului l-a propulsat alături de nume legendare ale nataţiei mondiale, iar americanii au fost impresionaţi.

Presa din Statele Unite a avut cuvinte mari pentru noul campion mondial la 200 de metri liber şi l-a pus comparat cu legende precum americanul Michael Phelps şi australianul Ian Thorpe.

”La 17 ani l-a întrecut pe Tom Dean în penultimul sfert, iar apoi a obţinut victoria şi a devenit primul român care se clasează în vârful podiumului mondial.

Are un talent rar. Gândiţi-vă la nume precum Michael Phelps şi Ian Thorpe îmi vin în minte.

Anul trecut, la Campionatele Europene de juniori din Roma s-a anunţat pe scena internaţională, în timp ce piscinele din întreaga lume tremurau.

Foarte repede, Popovici s-a transformat dintr-un talent interesant într-un adevărat concurent la medalii pe cea mai mare scenă a acestui sport", au scris americanii de la Swimming World Magazine

La 17 ani, David Popovici a devenit cel mai tânăr campion mondial din istorie la proba de 200 de metri liber.

În întreaga istorie a nataţiei, indiferent de tipul de probă, australianul Ian Thorpe este cel mai tânăr înotător care a devenit campion mondial, la doar 15 ani şi 64 de zile, la 400 de metri liber.

Celălalt nume cu care a fost asemănat David Popovici, Michael Phelps este multiplu campion olimpic şi mondial la mai multe probe de nataţie, inclusiv la cea de 200 de metri liber, unde românul de 17 ani este noul campion absolut.

Phelps este şi unul dintre cei trei înotători care au fost mai rapizi decât Popovici la proba de 200 de metri liber. Americanul de 36 de ani a scos un timp de 1:42.96, în 2008, în timp ce românul a fost cronometrat în 1,43:21, la CM de nataţie de la Budapesta.

De asemenea, Michael Phelps este deţinătorul a 28 de medalii olimpice, fiind sportivul cu cele mai multe astfel de distincţii din istoria Jocurilor Olimpice.

Afla mai multe despre: david popoviciinot 

viewscnt
Articole similare