Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

David Popovici, după ce a luat aurul şi la 200 de metri liber: ”Acesta a fost primul gând”. Ce obiectiv îndrăzneţ şi-a propus ”Racheta”

David Popovici, după ce a luat aurul şi la 200 de metri liber: ”Acesta a fost primul gând”. Ce obiectiv îndrăzneţ şi-a propus ”Racheta”

David Popovici

Comentarii

David Popovici a devenit campion european şi la proba de 200 de metri liber, după ce s-a clasat pe primul loc şi la proba de 100 de metri liber.

David Popovici a fost ”rachetă” şi la Campionatele Europene de Nataţie de la Roma.

Înotătorul de 17 ani a câştigat medalia de aur la probele de 100 şi 200 de metri liber.

La cea din urmă probă, David Popovici a avut un timp de 1:42.97, fiind doar al treilea sportiv care coboară sub 1 minut şi 43 de secunde, după germanul Paul Biedermann (1:42.00) şi legenda Michael Phelps (1:42.96).

David Popovici, după ce a luat aurul şi la 200 de metri liber şi a fost la o sutime de Michael Phelps

Imediat după cursa pe care a terminat-o din nou pe primul loc, David Popovici a povestit ce a simţit şi care a fost primul său gând legat de faptul că a fost la o sutime distanţă de timpul scos de americanul Michael Phelps, în 2008.

”Sunt foarte satisfăcut. Nu sunt în niciun caz dezamăgit că nu am bătut timpul lui Phelps. Am un sentiment, nu prea ştiu cum să-l descriu... «Ahh, încă o sutime». Ăsta a fost primul gând.

Dar nu are nimic. Am tot timpul din lume. Phelps, când a stabilit timpul, a făcut şi record mondial. Cu paşi mici şi uşor, uşor ne îndreptăm în direcţia pe care o dorim.

Da, m-a obosit mai tare această finală, fiind a doua probă din program. M-a obosit neobişnuit de tare. 

Dar nu a fost cea mai grea cursă din viaţa mea. Cu siguranţă a fost cea mai bună cursă la 200 de metri. Dar asta face parte din sport, din ceea ce facem noi.

Pe podium m-am gândit la toate steagurile României din tribună, la lumea care ţipa şi mă aplauda”, a declarat David Popovici, conform Gsp, imediat după cursa în care a luat al doilea aur de la Roma.

Afla mai multe despre: david popovicicampion david popovici 

viewscnt
Articole similare