Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

De Bruyne, Haaland, Messi se luptă pentru premiul UEFA de cel mai bun fotbalist al anului. Când va fi anunţat câştigătorul

De Bruyne, Haaland, Messi se luptă pentru premiul UEFA de cel mai bun fotbalist al anului. Când va fi anunţat câştigătorul
Comentarii

Nominalizaţii pentru premiul UEFA pentru cel mai bun fotbalist al anului sunt Kevin De Bruyne (32 de ani), Erling Haaland (23 de ani) şi Lionel Messi (36 de ani).

UEFA a anunţat, joi, că nominalizaţii pentru premiul 2022/23 UEFA Men's Player of the Year sunt Kevin De Bruyne (Belgia şi Manchester City), Erling Haaland (Norvegia şi Manchester City) şi Lionel Messi (Argentina şi PSG, acum la Inter Miami).

Câştigătorul va fi anunţat la ceremonia de tragere la sorţi a grupelor Ligii Campionilor, în data de 31 august, la Grimaldi Forum din Monaco.

Lista iniţială de jucători a fost selectată de grupul de studiu tehnic al UEFA pe baza performanţelor lor în sezonul 2022/23, atât la nivel de club, cât şi la nivel de echipă naţională.

Primii trei nominalizaţi au fost apoi votaţi de un juriu format din antrenorii echipelor de club care au jucat în grupele Ligii Campionilor, Ligii Europa şi Conference League 2022/23, antrenorii echipelor naţionale masculine ale federaţiilor membre UEFA. Din juriu a făcut parte şi un grup de jurnalişti selectaţi de European Sports Media (ESM).

Antrenorii şi jurnaliştii au fost rugaţi să îşi selecteze cei mai buni trei jucători de pe lista scurtă, alocându-le cinci puncte, trei puncte şi, respectiv, un punct. Rezultatul final s-a bazat pe numărul total de voturi exprimate de antrenori şi jurnalişti. Antrenorilor nu li s-a permis să voteze pentru jucătorii din propria echipă.

Punctele primite de jucătorii care nu au ajuns pe lista de 3:

  • 4 İlkay Gundogan (Germania & Manchester City, acum la Barcelona) – 129 puncte
  • 5 Rodri (Spania & Manchester City) – 110 puncte
  • 6 Kylian Mbappe (Franţa & PSG) – 82 puncte
  • 7 Luka Modric (Croaţia & Real Madrid) – 33 puncte
  • 8 Marcelo Brozovic (Croaţia & Inter, acum la Al Nassr) – 20 puncte
  • 9 Declan Rice (Anglia & West Ham, acum la Arsenal) – 14 puncte
  • 10 Alexis Mac Allister (Argentina & Brighton, acum la Liverpool) – 12 puncte
  • 11 Jesus Navas (Spania & Sevilla) – 6 puncte

Afla mai multe despre: uefakvein de bruyneerling haalandlionel messi 

viewscnt
Articole similare