Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

De ce Nicolae Stanciu n-a venit la naţională. Explicaţii dinspre FRF: "Au discutat, că poate nu-l mai băgau deloc la echipa din China" | EXCLUSIV

De ce Nicolae Stanciu n-a venit la naţională. Explicaţii dinspre FRF: "Au discutat, că poate nu-l mai băgau deloc la echipa din China" | EXCLUSIV

Echipa națională

Comentarii

Selecţionerul Edward Iordănescu şi fotbalistul lui Wuhan Three Towns, Nicolae Stanciu, s-au aflat într-o situaţie delicată, în apropierea meciurilor naţionalei din Liga Naţiunilor.

Cum l-a ratat naţionala pe Edi Iordănescu

Fără câţiva oameni de bază, Edi Iordănescu a înregistrat o victorie şi trei înfrângeri în meciurile din Liga Naţiunilor. Nicolae Stanciu, Dennis Man şi Ianis Hagi au lipsit din lot, iar Românie a suferit în atac. 

Andrei Vochin, consilierul preşedintelui FRF, a explicat ce s-a întâmplat cu Nicolae Stanciu, cel care a debutat recent la echipa din China, din cauza pandemiei, deşi semnase contractul din iarnă. 

Se pare că fotbalistul a fost înţeles de Edi Iordănescu, cel care, de asemenea, nu ar fi dorit să rişte cu un jucător care nu evoluase aproape jumătate de an. 

"Până la convocarea la naţională, Stanciu nu jucase niciun meci din decembrie, asta era prima chestiune. A doua, dacă Stanciu venea la naţională, când se întorcea în China stătea în carantină 21 de zile, apoi îţi mai trebuie probabil âncă pe atât să intri să joci. Perioada lui s-ar fi întins din decembrie până în august. Cred că a fost o chestiune de comun acord între părţi. 

Judecăm acum cu cifrele pe care le are în China. Încă o dată, a jucat acolo într-o competiţie cu jucători care nu au jucat din decembrie, la fel ca el. Dacă juca în naţională, acolo nu mai juca până în august. Bănuiesc că atunci când au discutat de comun acord, Stanciu a cerut, că poate nu-l mai bagă deloc (n.r. - la echipa din China), dacă tot a semnat în decembrie. 

Stanciu putea face faţă 60 de minute în meciuri, nu ştiu dacă mai mult, împotriva unor jucători care au evoluat pânp în buza Ligii Naţiunilor. Valoarea iese la suprafaţă în China, adică Stanciu", a declarat Andrei Vochin pentru Orange Sport.  

În cele cinci meciuri jucate de la reluarea sezonului în China, Stanciu a avut trei pase de gol şi două reuşite

 

Afla mai multe despre: nicolae stanciuromanianicolae stanciu china 

viewscnt
Articole similare