Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

De ce se prelungesc atât de mult meciurile de la Cupa Mondială din Qatar. Explicaţiile unui înalt oficial FIFA

De ce se prelungesc atât de mult meciurile de la Cupa Mondială din Qatar. Explicaţiile unui înalt oficial FIFA

Cupa Mondială

Comentarii

La Cupa Mondială din Qatar s-au arătat neobişnuit de multe minute de prelungire. Recordul până acum este deţinut de partida Anglia - Iran (6-2), unde s-a jucat timp de 117 minute.

Cupa Mondială din Qatar ne-a adus încă un lucru mai puţin obişnuit. Partidele au fost prelungite cu foarte multe minute, cu mult peste media de la nivel mondial.

De exemplu, meciul Anglia - Iran a durat 117 minute. Numai prima repriză a fost prelungită cu 14 minute, în timp ce partea a doua a fost mai lungă cu 13 minute.

De ce se prelungesc atât de mult meciurile de la Cupa Mondială. Pierluigi Collina avertizase deja

După Cupa Mondială din Qatar 2022 am putea să rămânem cu un record: turneul final la care s-au arătat cele mai multe minute de prelungiri.

Până acum, potrivit The Guardian, la Cupa Mondială 2022 meciurile au durat în medie, până acum, 105 minute şi 44 de secunde.

Prin comparaţie, la Cupa Mondială Rusia 2018, media partidelor a fost de 97 de minute şi 12 secunde. În Premier League, un meci durează în medie 98 de minute şi 6 secunde.

Pierluigi Collina, care în prezent este şeful Comitetului FIFA de Arbitraj şi şeful Arbitrajului din Qatar 2022, avertizase însă că partidele vor fi prelungite peste ceea ce am fost obişnuiţi.

Legendarul arbitru spune că intenţiile FIFA sunt ca să acopere cât mai bine tragerile de timp şi momentele în care meciurile sunt întrerupte.

”Dacă vrem să vedem mai mult timp activ, trebuie să fim pregătiţi să vedem astfel de prelungiri. Gândiţi-vă la un meci în care se înscriu 3 goluri într-o repriză.

Sărbătorirea fiecărui gol durează în mod normal un minut-un minut şi jumătate. La 3 goluri, pierdeţi, practic, 5-6 minute. Deci ceea ce ne dorim cu adevărat este să calculăm cu acurateţe timpul pe care trebuie să-l adăugăm (n.r. la final de repriză)”, a explicat Collina, citat de The Guardian.

Pe masa IFAB - organismul care se ocupă cu regulile în fotbal - a existat o propunere ca meciurile să fie reduse la 60 de minute, iar cronometrul să fie oprit de fiecare dată când jocul este întrerupt, precum în handbal. Propunerea a fost însă respinsă.

Potrivit The Guardian, în sezonul trecut al Premier League minge a fost în joc, în medie, în jur de 55 de minute. În ligile inferioare media a fost însă sub 45 de minute.

Afla mai multe despre: cupa mondiala 

viewscnt
Articole similare