Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Decizie istorică în Belgia. Ce se va întâmpla în următorii doi ani la derby-urile dintre Anderlecht şi Standard Liege

Decizie istorică în Belgia. Ce se va întâmpla în următorii doi ani la derby-urile dintre Anderlecht şi Standard Liege
Comentarii

Derby-urile dintre Anderlecht şi Standard Liege se vor juca fără suporteri vizitatori până în anul 2025, conform unei decizii anunţate în urmă cu puţin timp.

Derby-urile dintre Anderlecht şi Standard, fără suporteri vizitatori până în 2025

După numeroasele incidente din ultimele luni, Anderlecht şi Standard Liege vor juca fără suporteri vizitatori până la finalul sezonului 2024-2025, au anunţat, luni, două dintre cele mai importante cluburi din Belgia.

"În ultimii şase ani, Clasico a fost întrerupt de patru ori", au explicat cele două cluburi, care sunt sancţionate în mod regulat de Federaţia belgiană de fotbal (RBFA). De două ori, meciul nu a fost reluat.

Meciul din optimile de finală ale Cupei Belgiei dintre cele două cluburi, disputat joia trecută, a fost întreruptg, suporterii ambelor echipe aruncând scaune şi folosind artificii.

"Ceea ce ar fi trebuit să fie unul dintre marile momente ale fotbalului belgian s-a dovedit a fi adesea o deziluzie pentru iubitorii acestui sport în ultimii ani", au deplâns cele două cluburi, conştiente că îi penalizează şi "pe cei mai bine intenţionaţi suporteri".

"În pofida unor măsuri de securitate elaborate, Clasico s-a încheiat cu ciocniri violente şi pagube materiale importante", au explicat conducerile cluburilor de la Bruxelles şi de la Liege, care "doresc să transmită un semnal puternic că violenţa nu-şi are locul pe un stadion de fotbal sau în jurul acestuia".

În urma incidentelor de joi, Federaţia belgiană de fotbal ar putea impune sancţiuni celor două cluburi, ambele confruntându-se cu perspectiva unor meciuri fără spectatori.

Afla mai multe despre: belgiaanderlechtstandard liege 

viewscnt
Articole similare