You are here:

Decizii dure pentru naţională! România sancţionată de UEFA pentru rasism

Decizii dure pentru naţională! România sancţionată de UEFA pentru rasism

Echipa națională

Comentarii

România a fost amendată de UEFA pentru acţiunile suporterilor de la meciul cu Lituania.

Naţionala a câştigat meciul cu Lituania, 3-1, dar fanii au avut anumite scandări rasiste. În meciul cu Kosovo nu o sa fie toată tribuna plină, UEFA a olbigat FRF să închidă un sector de 3000 de locuri.

Amendă uriaşă pentru FRF

Comisia de Control, Etică şi Disciplină (CEDB), a judecat cazul şi a aplicat o sancţiune usturătoare pentru incidentele de pe Stadionul Steaua.

"Transmitere de mesaje nepotrivite cu un eveniment sportiv (bannere ilicite), potrivit Art.16 (2e) al regulamentului de disciplină UEFA
Comportament rasist şi/sau discriminator, Art.14 (2)."

România a fost sancţionată cu două amenzi şi a închis o zonă a Arenei Naţionale pentru următorul său meci pe teren propriu. O penalizare de 22.500 de euro a fost impusă pentru un mesaj inadecvat afişat, iar o altă amendă de 30.000 de euro a fost dată, împreună cu închiderea parţială a stadionului.

UEFA a semnalat un „banner discriminatoriu împotriva minorităţii maghiare”. Prin urmare, meciul dintre România şi Kosovo, programat pentru 15 noiembrie, nu se va putea juca cu porţile pline din pricina sectorului de 3000 de locuri închis.

Afla mai multe despre: naţionala românieiuefa 

viewscnt
Articole similare