Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Dezvăluiri despre ”infernul” din Qatar! Obiceiurile şi aspectele care şochează restul lumii: ”Ne-am luat o bere la un eveniment şi mi-am dat seama” | EXCLUSIV

Dezvăluiri despre ”infernul” din Qatar! Obiceiurile şi aspectele care şochează restul lumii: ”Ne-am luat o bere la un eveniment şi mi-am dat seama” | EXCLUSIV

Cupa Mondială

Comentarii

Într-un interviu cu Orange Sport, Marius Urzică (47 de ani), fost antrenor în cadrul Federaţiei de Gimnastică a Qatarului, a făcut o serie de dezvăluiri în legătură cu statul arab, după ce a petrecut mai mulţi ani stabilit în ţara care găzduieşte la momentul actual Cupa Mondială.

Cupa Mondială din Qatar a stârnit o multitudine de controverse încă de când a fost anunţat că statul arab va primi dreptul de a găzdui turneul, în urmă cu mai bine de 10 ani.

S-a tot scris despre ”infernul” din Qatar, specific despre căldura insuportabilă din zonă, despre drepturi de bază umane care nu se respectă şi despre tradiţile neobinşuite ale localilor, din punctul de vedere al unui european.

Stabilit mai mulţi ani în Qatar, întrucât activa în cadrul Federaţiei de Gimnastică a Qatarului, Marius Urzică a vorbit pentru Orange Sport despre legile şi obiceiurile arabilor care şochează restul lumii.

Fostul campion olimpic a explicat cum se procedează în Qatar pe perioada Ramadanului, ce condiţii există în ţară pentru străini şi cum sunt trataţi muncitorii, despre care s-a scris că trăiesc în condiţii inumane.

Dezvăluiri despre ”infernul” din Qatar

Faţă de ce se întâmplă la noi, acolo este foarte, foarte, foarte cald. În timpul zilei vezi foarte puţină lume afară, pentru că nu rezişti! La 40-50 grade este foarte, foarte greu să stai afară.

(n.r. de Ramadan) Clar nu ai voie să consumi absolut nimic afară, nici mâncare, nici băutură. Şi atunci antrenamentele se desfăşoară la ora opt seara. Având în vedere că ei aveau dreptul de a mânca după apusul soarelui.

Clar nu ai voie să bei pe stradă, sunt foarte puţine locuri în care gaseşti băutură. Acelea sunt la hotelurile mari. Pentru cei care sunt rezidenţi şi lucrează acolo, există un magazin unde gaseşti absolut orice produs, inclusiv de la noi, carne de porc sau băutură alcoolică.

Mai există încă o restricţie pentru cei care sunt cu contracte şi lucrează acolo, la şosele, construcţii, muncitorii în construcţii, care, de la ora şapte, pe perioada Cupei Mondiale, sunt obligaţi să meargă la cazare şi să nu mai părăsească cazarea.

De la şapte seara, acei muncitori nu vor mai lucra. Tot ce înconjoară stadioanele, şcoli, instituţii, sunt închise pe durata Cupei Mondiale.

Persoanele care sunt în Qatar şi au construit acolo şi au cardul pentru băutură nu au niciun drept şi nu au voie nici să înstrăineze şi doar acasă să consume.

S-a întâmplat să participăm la un eveniment şi să ne luăm o bere şi mi-am dat seama că e de trei ori cât o bere la noi. E un trai foarte liniştit, chiar dacă spui arabi... 

Nu sunt altfel, sunt foarte cumsecade, călduroşi, chiar şi când am ajuns acolo ne-au primit cu foarte mult drag şi am avut o colaborare extraordinar de bună”, a declarat Marius Urzică, pentru Orange Sport.

Afla mai multe despre: qatar 

viewscnt
Articole similare