Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Din Superliga, la o multiplă campioană a Angliei! Tehncianul român a recunoscut interesul britanicilor: ”Da, aşa este!”

Din Superliga, la o multiplă campioană a Angliei! Tehncianul român a recunoscut interesul britanicilor: ”Da, aşa este!”

Superliga

Comentarii

Laszlo Balint a ratat şansa de a deveni primul antrenor român care pregăteşte o formaţia din Anglia.

Curtat de fosta campioană a Angliei, antrenorul a dat cărţile pe faţă: ”Eram într-un moment foarte bun”

Laszlo Balint a recunoscut că a fost la un pas să o preia pe Sheffield Wednesday în 2020. Fostul tehnician al UTA-ei le-a atras atenţia englezilor, după ce a câştigat Liga 2 cu ”Bătrâna Doamnă” şi a făcut un prim sezon peste aşteptări în Superligă.

În noiembrie 2020, Sheffield Wednesday era pe locul 23 din 2024 în Championship ( a doua ligă engleză), iar ”Bufniţele” au renunţat la serviciile antrenorului de la acea vreme, Gary Monk. Surprinzător, presa britanică a anunţat că Tony Pulis, un experimentat tehnician galez trecut pe la Stoke, Middlesbrough şi Crystal Palace, se luptă cu Laszlo Balint pentru postul de principal la Sheffield Wednesday.

”Da, aşa este. a fost în urmă cu ceva ani. Şi mie mi-a fost adus la cunoştiinţă acest lucru. Eu, personal, nu am discutat cu nimeni. A discutat agentul meu la momentul respectiv, dar e o întâmplare, un eveniment din urmă cu trei ani. Eram în primul sezon în Liga 1 cu UTA, un moment foarte bun al carierei mele”, a spus Laszlo Balint la SportTotalFM.

Înfiinţat în 1867, Sheffield Wednesday este cel mai vechi club de fotbal care încă activează. ”Bufniţele” au câştigat de patru ori campionatul în Anglia (1903, 1904, 1929, 1930), şi tot de atâtea ori FA Cup.

Laszlo Balint este liber de contract diin aprilie 2023, după ce s-a despărţit pentru a doua oară de UTA. În cariera sa, Gyuszi le-a mai pregătit pe Csikszereda, Metaloglobus şi Universitatea Craiova.

Laszlo Balint: "Au fost foarte multe discuţii"

"Din fericire, au fost foarte multe discuţii. Unele dintre ele au ajuns la nivelul unor oferte concrete. Am considerat, la momentul respectiv, că nu sunt ofertele care trebuie pentru mine. Este o situaţie puţin delicată când ţi se propune să preiei o echipă în timpul campionatului. Există destul de multe riscuri pe care trebuie să ţi le asumi ca antrenor.

Ofertele au fost din SuperLiga. Am spus mai demult că e o perioadă în care simt şi îmi doresc să evoluez la nivelul SuperLigii. Eu zic că am parcurs paşii corecţi în această meserie. Chiar simt că pot şi că am multe de spus la nivelul SuperLigii. De aceea am spus în ultimul timp că îmi doresc să antrenez la nivelul Superligii sau în străinătate.

Din SuperLigă au fost două echipe care au venit cu intenţii concrete. Din varii motive, nu s-a ajuns la o colaborare efectivă. Dar am avut şi o ofertă concretă din străinătate, plus multe alte discuţii. Două dintre ele stau în picioare chiar şi în aceste momente", a adăugat Balint.

Afla mai multe despre: laszlo balintsheffield wednesdayangliachampionship 

viewscnt
Articole similare