Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING | Alex Ioniţă o părăseşte pe Rapid! Fotbalistul va încasa un salariu colosal

BREAKING | Alex Ioniţă o părăseşte pe Rapid! Fotbalistul va încasa un salariu colosal

Rapid

Comentarii

Alex Ioniţă (29 de ani), pleacă de la Rapid! Mijlocaşul ofensiv al giuleştenilor a prins un transfer în China.

Triplu campion al României cu Astra Giurgiu şi CFR Cluj, Ioniţă pleacă în premieră într-un campionat din afară. Conform GSP, Ioniţă a semnat cu gruparea din a doua ligă chineză, cu Yunnan Yukun FC, o formaţie înfiinţată în 2021. Ioniţă a ieşit din planurile antrenorului de la Rapid, Cristiano Bergodi, după transferurile din această iarnă.

Alex Ioniţă, uitat pe bancă în 2024

Pentru a-şi îmbunătăţi randamentul pe plan ofensiv, rapidiştii i-au transferat pe Borisav Burmaz, Florent Hasani şi Ermal Krasniqi, în această iarnă. În acest sezon, fotbalistul crescut de Rapid a prins 20 de prezenţe în toate competiţiile, a marcat de cinci ori şi a oferit două pase decisive. De la începutul acestui an, Ioniţă a rămas pe banca de rezervă la toate cele cinci partide disputate de echipa antrenată de Cristiano Bergodi.

Alex Ioniţă va încasa un salariu stelar în China, 500.000 de euro pe sezon. Contractul său se va întinde pe o perioadă de trei ani de zile. Rapid va încasa 50.000 de euro pe urma acestei afaceri.  Jucătorul în vârstă de 29 de ani se afla în ultimul său an de contract cu gruparea din Giuleşti.

Alex Ioniţă are o prezenţă pentru echipa naţională a României, în 2017, într-un meci cu echipa naţională din Kazakhstan. În tricoul Rapidului, Ioniţă a adunat peste 100 de meciuri, inclusiv în Liga a 2-a.

Fotbalistul crescut de Rapid a mai jucat pe parcursul carierei la Universitatea Craiova, CFR Cluj şi Astra Giurgiu. Are şase titluri în carieră şi va părăsi pentru prima oară competiţia internă.

Rapid este pe locul doi în clasamentul din Superliga şi are în faţă o deplasare dificilă pe terenul celor de la Poli Iaşi, în etapa a 27-a din Superliga. Rapidiştii sunt pe urmele rivalilor de la FCSB, liderul din Superliga, şi speră că se va apropia şi mai mult până la meciul direct, de la finalul sezonului regulat.

Afla mai multe despre: rapidalex ionitachinasuperligayunnan yukun 

viewscnt
Articole similare