Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Directorul Şcolii Federale de Antrenori rupe tăcerea: ”Nu poţi să acelerezi procesul acesta”. Detalii despre cazul lui Prepeliţă: ”S-a plâns, deşi am vorbit cu el” | EXCLUSIV

Directorul Şcolii Federale de Antrenori rupe tăcerea: ”Nu poţi să acelerezi procesul acesta”. Detalii despre cazul lui Prepeliţă: ”S-a plâns, deşi am vorbit cu el” | EXCLUSIV

Superliga

Comentarii

Lucian Burchel, directorul Şcolii Federale de Antrenori, a vorbit despre procesul obţinerii licenţei Pro, care nu poate fi accelerat, dar este mai rapid pentru foştii jucători profesionişti.

Într-un interviu cu Telekom Sport, Lucian Burchel a vorbit despre unul dintre scandarulile momentului din Liga 1. Patru antrenori fără licenţă, Ilie Poenaru, Mihai Iosif, Andrei Prepeliţă şi Marius Croitrou, activează în primul eşalon din România, iar aceştia au fost penalizaţi de Şcoala Federală de Antrenori pe acest motiv.

Aceştia nu figurează în acte ca principali la cluburile lor, întrucât ar încălca regulamentul, însă sunt în fapt tehnicienii echipelor lor. La puţin după începutul acestei stagiuni, Şcoala de Antrenori a ameninţat că aceştia vor fi pedepsiţi dacă nu îşi vor lua licenţele, iar asta s-a şi întâmplat.

După săptămâni fără vreo explicaţie sau vreun detaliu despre cum ar trebui să se procedeze mai departe în cazul acestora, Lucian Burchel a rupt tăcerea şi a explicat ce trebuie să facă tehnicienii pentru a putea activa în legalitate. Directorul Şcolii Federale de Antrenori l-a dat exemplu pe Prepeliţă şi a detaliat prin ce trebuie să treacă tehnicianul lui Argeş pentru a deveni licenţiat.

Directorul Şcolii Federale de Antrenori rupe tăcerea

Hai să luăm antrenorii care provin din jucători de top. Chiar pot să dau nume, pentru că e vorba de un tip deschis, e vorba de Prepeliţă. S-a plâns, deşi am avut discuţii cu el şi e discutabilă. La discuţiile pe care le-am avut cu el, omul a părut că înţelege că este o convenţie de respectat.

Foştii jucători de tipul lui, pentru care există date foarte clare că au avut un minim de şapte ani într-o ligă profesionistă din România, în străinătate, pot profita după ce îşi îndeplinesc toate condiţiile de a fi antrenori, pot profita de o reglementare în care poate face două licenţe comasate, B+A.

Ăsta e un mare avantaj pentru ei, după trei sferturi de an, ei pot deveni antrenori secunzi. B se referă la a putea avea funcţia asta la Liga 1. Ar însemna ca ţi-ai făcut criteriile de intrare, ai făcut maxim un an de zile B+A, după acest interval ai dreptul la minim un an de zile să demonstrezi că ai antrenat la nivel de 10 +1, în cazul lui FC Argeş, după care te înscrii la licenţa Pro.

În condiţiile în care cineva care nu are background-ul tău de fotbalist, trebuie să facă licenţa C, stă şase luni, licenţa C durează trei-patru luni, trebuie ă facă licenţa B dacă intră, acolo minim patru luni se lucrează, să stai un an, să intri la licenţa A, licenţa A durează minim şase luni şi dacă tot parcursul ăsta îl socotim, ajungem ca foşti jucători de înaltă performanţă, ajungem mai repede decât unul care nu are background-ul ăsta.

Ca să accelerezi dreptul ăsta, nu ai cum. Eu nu aş putea face o invenţie a mea, ca acest proces să fie mai scurt, pentru că nu e contractul meu, e contractul pe care preşedintele l-a semnat şi trebuie respectat. Nu pot să îmi permit să atrag prin gesturi inutuile o imagine proastă asupra FRF”, a declarat Lucian Buchel, pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: liga 1lucian burchelandrei prepeliţăantrenori fără licenţă 

viewscnt
Articole similare