Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Doliu în fotbal. A încetat din viaţă Sir Bobby Charlton, legenda Angliei şi a lui Manchester United

Doliu în fotbal. A încetat din viaţă Sir Bobby Charlton, legenda Angliei şi a lui Manchester United

Manchester United

Comentarii

Sir Bobby Charlton, legenda Angliei şi a lui Manchester United, s-a stins din viaţă la vârsta de 86 de ani.

Încă o legendă a fotbalului a decedat: Sir Bobby Charlton

Sir Bobby Charlton, fost mare jucător al naţionalei Angliei şi a lui Manchester United, a decedat sâmbătă, 21 octombrie, a anunţat familia sa.

”Cu mare tristeţe anunţăm că Sir Bobby Charlton a murit în pace în primele ore ale zilei de sâmbătă. A fost înconjurat de familie.

Familia doreşte să le mulţumească tuturor celor care l-au îngrijit şi celor mulţi care l-au iubit şi l-au susţinut. Solicităm ca intimitatea familiei să fie respectată în această perioadă”, se arată într-un comunicat al familiei lui Sir Bobby Charlton.

Vestea tristă a fost confirmată şi de Manchester United: ”Sir Bobby Charlton, 1937 - 2003. Cuvintele nu pot fi suficiente”, a transmis clubul de pe Old Trafford, după decesul legendarului fost fotbalist.

Manchester United a precizat într-un comunicat că Sir Bobby Charlton va fi amintit pentru totdeauna "ca un gigant al jocului".

"Manchester United este în doliu în urma decesului lui Sir Bobby Charlton, unul dintre cei mai mari şi mai iubiţi jucători din istoria clubului nostru.

Sir Bobby a fost un erou pentru milioane de oameni, nu doar în Manchester sau în Marea Britanie, ci oriunde se joacă fotbal în întreaga lume.

A fost admirat atât pentru spiritul său sportiv şi integritatea sa, cât şi pentru calităţile sale excepţionale de fotbalist; Sir Bobby va fi mereu amintit ca un gigant al jocului.

Absolvent al Academiei noastre de tineret, Sir Bobby a jucat 758 de meciuri şi a marcat 249 de goluri în cei 17 ani ca jucător al lui Manchester United, câştigând Cupa Europei, trei titluri de campion şi Cupa Angliei. Pentru Anglia, a bifat 106 selecţii şi a marcat 49 de goluri, câştigând Cupa Mondială din 1966.

După ce s-a retras, a continuat să servească clubul cu distincţie în calitate de director timp de 39 de ani. Recordul său de neegalat de realizări, caracter şi servicii va fi gravat pentru totdeauna în istoria lui Manchester United şi a fotbalului englez; iar moştenirea sa va continua să trăiască prin activitatea de schimbare a vieţii a Fundaţiei Sir Bobby Charlton.

Sincere condoleanţe clubului sunt alături de soţia sa Lady Norma, de fiicele şi nepoţii săi şi de toţi cei care l-au iubit", a transmis clubul la care ”Sir Bobby” a scris istorie.

O tribună de pe legendara arenă a lui Manchester United, Old Trafford, poartă deja numele celui ce a fost Sir Bobby Charlton.

Bobby Charlton, George Best şi Denis Law - jucătorii care au ajutat-o pe Manchester United să devină prima echipă de fotbal din Anglia care a câştigat Cupa Campionilor Europeni (actuala Ligă a Campionilor), în 1968 - au câte o statuie în vecinătatea arenei Old Trafford.

Sir Bobby Charlton, o figură emblematică în istoria fotbalului, a Angliei şi a lui Manchester United

Născut la 11 octombrie 1937, Sir Bobby Charlton a fost unul dintre cei mai mari fotbalişti pe care i-a dat lumii sportul-rege.

A fost o figură marcantă în singurul triumf al Angliei la Cupa Mondială, în 1966. Pentru naţionala ”Three Lions”, acesta a jucat 106 meciuri pentru ţara sa şi a marcat 49 de goluri, ambele recorduri au rămas pentru o lungă perioadă de timp.

La Manchester United a jucat timp de 17 ani, între 1956 şi 1973, câştigând, printre altele, trei titluri de campion, dar şi un trofeu al Cupei Campionilor Europeni (1968).

Totodată, Charlton a fost unul dintre cei care au supravieţuit în mod miraculos teribilului dezastru aerian de la Munchen din 1958.

De asemenea, Sir Bobby Charlton a fost distins şi cu Balonul de Aur, în 1966, datorită triumfului Angliei de la Cupa Mondială din 1966.

Pe finalul carierei de fotbalist, a mai jucat scurte perioade la Waterford United, Melbourne, Bangor City, Newcastle KB şi Blacktown City.

În 2020, s-a anunţat că Sir Bobby Charlton a fost diagnosticat cu demenţă.

Conform multor experţi, Sir Bobby Charlton este considerat cel mai mare fotbalist englez din toate timpurile.

Afla mai multe despre: manchester unitedsir bobby charltonnationala angliei 

viewscnt
Articole similare