adplus-dvertising
You are here:

Drama fostei handbaliste Mariana Cetiner: "De antrenor am fost violată, da. Abuzurile au început de la 12 ani"

Drama fostei handbaliste Mariana Cetiner: "De antrenor am fost violată, da. Abuzurile au început de la 12 ani"galerie foto

Handbal

Comentarii

Fostă jucătoare şi antrenoare de handbal, Mariana Cetiner, şi-a povestit drama trăită ani de zile. Abuzurile au început încă de la o vârstă fragedă, iar în faţa lor nu s-a putut împotrivi.

Mariana Cetiner a fost supusă abuzurilor, inclusiv din partea antrenorului, încă de când era adolescentă. De altfel, fosta handbalistă a fost nevoită să ia mai multe decizii radicale. 

Galerie foto cu Mariana Cetiner

„Nu am avut mamă şi tată, am stat la casa de copii. Am fost bătută şi violată. Am născut cum am născut... A murit copilul ăla. Da, la casa de copii. Şi de antrenor am fost violată, da, de Niţă Grigore.

Noi nu stăteam la club şi ne ducea obligatoriu să jucăm. Ne duceau, ne antrenau şi jucam. Dacă nu marcai, luai bătaie acolo, pe banca. Am luat bătaie de la nenorocitul ăsta. Ne bătea cu un par peste gleznă. Zicea «Dacă nu dai 10 goluri din 10, dracul te ia!».

Nu doar eu am fost abuzată de antrenor. Abuzurile au început de la 12 ani. Se întâmplau în cantonament. Te chema la el în cameră şi te punea să te dezbraci. Dacă nu voiai zicea «Mâine te duci acasă, te întorci la casa de copii. Dracul te ia!». Nu puteam vorbi cu nimeni. Cine să îţi ia apărarea? Tot cu el ţinea lumea.

S-a întâmplat până am rămas gravidă. A trebuit să avortez la 5 luni şi era să mor. Aveam 12-13 ani. A fost greu, cumplit! E un spurcat de antrenor. Nu ştiu dacă mai trăieşte. S-a sesizat lumea, dar s-a şters tot. Când nu ai mama sau tată, dracul e al tău. A fost grea viaţa”, a spus Mariana Marica Cetiner la GSP LIVE.

Mariana Cetiner a fost arestată în 1995 şi a primit trei ani de închisoare pentru „îndemnarea sau ademenirea unei persoane în vederea practicării de relaţii sexuale între persoane de acelaşi sex”. Ea a fost ultima femeie închisă pentru lesbianism în România, între 1996 şi 1998.

Fostul preşedinte al României, Emil Constantinescu, a graţiat-o, iar acum locuieşte în Germania.

Galerie foto cu Mariana Cetiner

viewscnt
Articole similare