Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"E abuz în serviciu ce face Steaua". Un fost ministru îi ia partea lui Gigi Becali în războiul cu CSA | EXCLUSIV

"E abuz în serviciu ce face Steaua". Un fost ministru îi ia partea lui Gigi Becali în războiul cu CSA | EXCLUSIV

Steaua

Comentarii

FCSB este tot mai aproape de revenirea în Ghencea. Vicecampioana României poate juca pe noua arenă chiar la derby-ul de sâmbătă cu Dinamo.

FCSB şi Steaua sunt aproape de a bate palma pentru închirierea stadionului din Ghencea. Vicecampioana României ar fi acceptat condiţiile reprezentanţilor Clubului Armatei, iar acum urmează ca cele două părţi să semneze actele pentru ca meciul FCSB - Dinamo, de sâmbătă, să se joace în Ghencea.

Principala problemă care stătea în calea unei eventuale înţelegeri între vicecampioana României si Steaua era reprezentată de garanţia cerută de CSA pentru eventualele cheltuieli în vederea refacerii suprafeţei de joc, în cazul în care aceasta ar fi distrusă.

După lungi discuţii, reprezentanţii Stelei au diminuat cu 25% pretenţiile, iar acum FCSB ar fi fost de acord cu implementarea unei garanţii de 750 de mii de euro în contractul dintre cele două părţi.

Cu toate acestea, Bogdan Matei, fostul ministru al Sportului, trage un semnal de alarmă şi consideră un abuz în serviciu această garanţie cerută de CSA Steaua.

"În primul rând, unde e ordin nu e tocmeală! Dacă Ministrul Apărării a semnat un ordin, acesta trebuie îndeplinit. Clubul Sportiv al Armatei Steaua e o unitate mare care se supune regulilor MApN.

Doi la mână, clubul Steaua nu poate să perceapă această garanţie dintr-un motiv foarte bine definit. În cazul în care domnul Becali acceptă să dea aceşti bani drept garanţie, CSA nu are unde să depoziteze această sumă de bani. Dacă suma respectivă intră în conturile clubului, ea nu va putea fi scoasă niciodată de acolo pentru că va fi luată de Ministerul de Finanţe.

Motiv pentru care CSA Steaua nu poate constitui un cont separat pentru o eventuală garanţie.

Trei la mână, în conformitate cu Legea 69, toate stadioanele construite din bani publici, cum e şi cazul stadionului Steaua, pe toate stadioanele se poate face sport de înaltă performanţă. Această lege nu solicită plasarea niciunei garanţii de niciun fel pentru folosirea vreunui stadion.

Şi am să vă dau aici exemplul clubului Dinamo. Se ştie foarte bine că Dinamo joacă în prima ligă pe stadionul Arcul de Triumf, un stadion făcut din bani publici. Celor de la Dinamo nu le-a cerut nimeni nicio garanţie pentru terenul de joc. Această garanţie nu are cum să existe.

De aceea, vin şi spun că CSA Steaua comite un abuz prin ceea ce face. Merg mai departe, mă gândesc chiar la un abuz în serviciu al celor care au solicitat o astfel de garanţie. Dacă e să discutăm o astfel de garanţie, ca şi element de ordine interioară la CSA Steaua, poate fi solicitată doar prin ordin de ministru" , a declarat Bogdan Matei pentru orangesport.ro.

Afla mai multe despre: fcsbsteauabecali 

viewscnt
Articole similare