You are here:

”E de departe cel mai bun din România”. Fotbalistul de la FCSB a explodat şi a primit verdictul: ”Când a venit, râdeai de el”

”E de departe cel mai bun din România”. Fotbalistul de la FCSB a explodat şi a primit verdictul: ”Când a venit, râdeai de el”

FCSB

Comentarii

Unul dintre cei mai buni jucători de la FCSB în victoria cu UTA Arad, Siyabonga Ngezana (27 de ani), a primit laude peste laude.

FCSB a câştigat în faţa celor de la UTA Arad, scor 2-0, într-un meci din etapa cu numărul opt din Superliga României.

Campioana României s-a impus datorită golurilor marcate de Siyabonga Ngezana (16) şi Alex Băluţă (87).

Fără dubii: ”E de departe cel mai bun din România”

Marcatorul primului gol, Ngezana, a fost răsfăţatul laudelor la finalul partidei. Marius Baciu l-a numit cel mai bun fundaş central din Superligă şi îl compară cu alţi doi apărători centrali din trecutul recent al roş-albaştrilor, Fernando Varela şi Lukasz Szukala.

”Ngezana se numără printre fundaşii foarte buni. Băiatul ăsta mi se pare tot mai calm, tot mai sigur. E într-o progesie fantastică, frumoasă. Mai greşeşte câte o pasă, dar văd ceva în urma lui de la meci la meci. Eu cred că e mai bun decât Varela. 

Are ceva în plus faţă de Varela. Pe Varela l-am cunoscut când eram secund la Vaslui, un copil cu potenţial foarte bun. Şi Varela şi Szukala au fost doi fundaşi foarte buni, dar băiatul ăsta, la ce e acum, e de departe cel mai bun din România. A avut o creştere frumoasă de tot", a declarat Marius Baciu, la Prima Sport.

De asemenea, Ngezana a fost lăudat şi de Basarab Panduru, care a evidenţiat creşterea foarte mare de calitate pe care a avut-o fundaşul sud-african.

”Gândeşte-te când a venit, râdeai de el. Aveai impresia că nu ştie nimic, te întrebai ce caută aici. Într-un timp foarte scurt a ajuns de la 1 la 8, în momentul ăsta. El a progresat. La început ţi se părea că nu ştie fotbal şi te întrebai ce jucător e. Acum n-ai treabă. 

Trece cineva de el? La noi în campionat, cam greu să treacă cineva de el. Nu mă miră deloc dacă pleacă Ngezana, dar nici dacă pleacă Dawa, aşa, cu cât fotbal ştie Dawa", a adăugat şi Panduru.

În vârstă de 27 de ani, Siyabonga Ngezana, cotat la 1,6 milioane de euro, a fost adus la FCSB în urmă cu un an pe 600.000 de euro. A disputat 44 de meciuri şi a livrat două goluri şi o pasă decisivă.

Golul cu UTA Arad a fost primul reuşit de sud-african pentru FCSB, în campionatul din România.

Afla mai multe despre: fcsbsiyabonga ngezanasuperliga 

viewscnt
Articole similare