Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Edi Iordănescu a rupt tăcerea în cazul fanilor care au huiduit echipa naţională, la finalul meciului cu Bulgaria: "Un public pretenţios"

Edi Iordănescu a rupt tăcerea în cazul fanilor care au huiduit echipa naţională, la finalul meciului cu Bulgaria: "Un public pretenţios"
Comentarii

Selecţionerul echipei naţionale, Edi Iordănescu, a susţinut o conferinţă de presă după finalul partide dintre România şi Bulgaria, încheiată cu scorul de 0-0.

"Tricolorii" au încheiat la egalitate partida împotriva naţionalei din Bulgaria, cu scorul de 0-0. Spiritele s-au încins în Ghencea, la finalul partidei. Unii dintre suporterii prezenţi pe stadion au început să-i huiduie pe jucătorii convocaţi de Edi Iordănescu, pentru rezultatul obţinut împotriva Bulgariei.

Iordănescu a vorbit despre procesul de pregătire din spatele partidei cu Bulgaria, sacrificiile pe care a fost nevoit să le facă din punct de vedere al pregătirii jucătorilor, despre experimentele făcute la partida din Ghencea, cât şi despre importanţa fructificării ocaziilor importante dintr-un meci.

"Trebuie să clarificăm nişte lucruri, ne vedem din nou după trei luni de zile şi am avut jucători care au venit în rate, două săptămâni între primii veniţi şi ultimii, discrepanţă foarte mare, campionatele cum le-au terminat, diferenţe foarte mari între jucători, a trebuit să lucrăm şi să uniformizăm şi să ţinem nivelul celor care au venit foarte repede. 

A fost o săptămână grea, a fost volum mare de muncă, asumat, pentru că am stat mult pe teren şi am lucrat şi analitic, exista riscul să nu avem tonus foarte bun sau prospeţime, ritm de joc, dar aun fost lucruri asumate pentru că a fost singura perioadă în care mai puteam să intervenim.

Sigur că mi-aş fi dorit mai mult ritm la construcţie, mai multă complexitate, cu toate astea am creat 2-3 mari ocazii, trebuia să marcăm şi vorbeam altfel acum. Mi-aş fi dorit să fim mai intenşi, un ritm mai apropiat de competiţia care urmează. 

Un lucru care mă supără, am avut trei ocazii şi un penalty în care puteam marca şi aveam şi un alt joc. La european mai mult de două trei ocazii nu vom avea şi dacă nu vom găsi eficienţa şi concentrarea în faţa porţii nu vom reuşi să scoatem puncte.

Este un test, tragem concluzii, am arătat că atunci când ne adunăm şi procesul este corect, nivelul este bun. Să nu uităm că acum şase luni sărbătoream calificarea de pe primul loc şi neînvinşi, hai să rămânem echilibraţi. (n.r. Denis Drăguş, variantă pentru centrul atacului) Este, atâta timp cât joacă acolo la club este, poate să joace şi atacant, şi în bandă, dacă îl întrebaţi acum un an de zile probabil ar fi spus că în bandă se simte cel mai bine.

Acum după ce a marcat atâtea goluri la club, sigur că răspunsul poate să fie puţin modificat, ştiu foarte bine ce gândeşte el, am discutat pe acest subiect, totuşi noi avem un alt profil de joc, primeşte alt tip de mingii faţă de ce primeşte la club, acolo e o altă abordare.

Vorbim de altă structură de joc, trebuie să se adapteze. Am vrut să-l vedem azi atacant, v-am spus că nu vreau să mai facem încercări multe, dar situaţia ne-a pus să facem încercări.", a declarat Edi Iordănescu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Edi Iordănescu a vorbit şi despre reacţia suporterilor de la finalul partidei, cărora le mulţumeşte pentru prezenţa pe stadion la o partidă disputată în cursul săptămânii, la o oră târzie. Selecţionerul a reamintit momentul sărbătorii de pe Arena Naţională, după victoria în faţa Elveţiei, rezultat care a clasat-o pe România pe prima poziţie a grupei din preliminariile Campionatului European.

Edi Iordănescu: "Am avut momentele noastre"

"Mai avem antecedente şi acum foarte mulţi ani, inclusiv cu Generaţia de Aur, la ultimele meciuri erau anumite nemulţumiri. Cum să fiu supărat pe un public care a venit marţi seara la ora la care a venit, la joc, alături de echipa naţională. Un public pretenţios care a fost până la urma urmei a fost în multe momente grele alături de noi.

Cu siguranţă că am fi dorit să livrăm un alt fotbal cu un alt rezultat. Am avut momentele noastre, situaţiile noastre, eu îmi doresc cât mai puţine situaţii la EURO din care să marcăm, decât foarte multe şi să nu marcăm.

Este important să ne găsim concentrarea în faţa porţii, să marcăm. Referitor la public, au fost alături de noi de a lungul campaniei, acum mai puţin de şase ani sărbătoream împreună pe Naţional Arena. Să nu uităm ce au făcut băieţii în campanie. Nu a fost o perioadă uşoară, ne-am ridicat de jos plecând iar în momentul de faţă încrederea mea este total în grup şi sunt sigur că vom avea şansa noastră să facem un turneu final bun.", a mai spus Iordănescu.

Afla mai multe despre: echipa nationalaedi iordanescuedward iordanescuromaniabulgariaeuro 2024 

viewscnt
Articole similare