Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Edi Iordănescu a vorbit la superlativ despre viitoarea adversară a României. ”Este o forţă mondială”

Edi Iordănescu a vorbit la superlativ despre viitoarea adversară a României. ”Este o forţă mondială”
Comentarii

Edward Iordănescu a prefaţat meciurile echipei naţionale din luna iunie, contra reprezentativei statului Kosovo şi a Elveţiei.

Selecţionerul naţionalei a lăudat naţionala Elveţiei, adversarul cel mai bine cotat din grupa tricolorilor. Fostul antrenor al CFR-ului s-a declarat optimist înaintea meciurilor ce pot cântări enorm în lupta pentru calificarea la EURO 2024.

Edi Iordănescu a vorbit la superlativ despre viitoarea adversară a României. ”Este o forţă mondială”

”Am încredere că vom ieşi bine din această dublă extrem de grea. Mărturisesc că nu pregătesc jocurile la pachet. Sunt două jocuri cu adversari destul de diferiţi. Focusul este pe meciul din Kosovo, acolo unde noi trebuie să demonstrăm că merităm mai mult decât Kosovo să fim la EURO.

Ne aşteptăm la jocuri deosebit de grele, cu adversari cu nivelul foarte bun valoric, atât individual, cât şi colectiv. Vorbim de două jocuri cu contracandidate. Kosovo este o contracandidată şi este în mod argumentat.  Nu ne-am propus un număr de puncte, ne-am propus ca la final, atunci când vom analiza, să putem trage concluzia că am mai făcut un pas către calificare. 

Totul începe în Kosovo. Ne aşteaptă un meci extrem de disputat. Trebuie să arătăm ca o echipă competitivă şi să intrăm cu determinarea la cote maxime, si la sfârşitul jocului să ne putem declara mulţumiţi de ceea ce am prestat. 

(n.r. despre convocări) Eu răspund eu decid. Este un grup mult schimbat în bine. Sunt pregătit să îmi asum responsabilitatea pentru fiecare decizie luată.

Parcă mai mult ca niciodată, de data asta au căzut, între ghilimele jucători cu multă experienţă în tricoul echipei naţionale, dar nu avem timp să ne lamentăm. Am încredere în cei care au venit, în cei care sunt aici. 

Daca rezultatul va fi unul bun în Kosovo şi vom avea la bază şi un joc consistent, cu siguranţă ne va da multă încredre şi pentru jocul doi. Elveţia este o forţă mondială, nu doar europeană. Este o echipă care participă la toate turneele finale, care are jucători ce nu mai au nevoie de nicio prezentare”, a declarat Edi Iordănescu pentru frf.ro.

România va juca la Pristina pe 16 iunie, urmând a se deplasa la Lucerna trei zile mai târziu, pentru meciul de ”foc” cu Elveţia.

 

 

Afla mai multe despre: româniaelveţia 

viewscnt
Articole similare