Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Eduard Novak recunoaşte că şi-a premiat tatăl, deşi n-a fost la Jocurile Paralimpice: ”Legea nu prevede că nu trebuie premiat doar pentru că n-a participat”

Eduard Novak recunoaşte că şi-a premiat tatăl, deşi n-a fost la Jocurile Paralimpice: ”Legea nu prevede că nu trebuie premiat doar pentru că n-a participat”

Special

Comentarii

Ministerul Sportului recunoaşte că tatăl lui Eduard Novak a fost premiat pentru Jocurile Paralimpice, deşi n-a participat.

Eduard Novak şi-a premiat tatăl, pe Karoly Novak, pentru participarea la Jocurile Paralimpice, în lotul de ciclism.

În realitate, Karoly Novak n-a făcut deplasarea la Tokyo, dar cabinetul ministrului Sportului nu vede nimic ilegal în premierea acestuia.

Reacţia Ministerului Sportului despre premierea tatălui lui Eduard Novak

Sindicatul Naţional ”Sport şi Tineret” a dezvăluit că Eduard Novak şi-a premiat tatăl pentru participarea la Jocurile Paralimpice Tokyo 2020, deşi el n-a făcut parte din lotul de ciclism.

Karoly Novak n-a făcut deplasarea la Tokyo, dar el a apărut pe statul de premiere. El a fost premiat cu suma maximă, aproximativ 112.000 euro. Doar Eduard Novak a mai avut un premiu la fel de mare.

Într-un răspuns pentru g4media.ro, cabinetul minstrului Sportului recunoaşte că tatăl lui Eduard Novak a fost premiat, deşi n-a făcut deplasarea.

Însă Ministerul Sportului susţine că premierea s-a făcut conform legii şi nu era nevoie ca acesta să fie prezent la Jocurile Paralimpice pentru a îndeplini criteriile de premiere:

”Tatăl ministrului Novak a fost premiat, dar a fost premiat dintotdeauna, e antrenor emerit în ciclism. 

La Tokio nu a făcut deplasarea, într-adevăr, pentru că nu au fost disponibile locuri. A fost premiat, dar totul s-a făcut conform legii.

La canotaj, de exemplu, ar trebui să meargă zeci de antrenori la olimpiadă, dar nu sunt locuri pentru toţi.

Legea nu prevede însă că nu trebuie să fie premiaţi doar pentru că nu au participat la Olimpiadă. Le este premiată întreaga activitate.

Nu e nimic în neregulă acolo”, precizează cabinetul ministrului Sporturilor, citat de g4media.ro. 

Karoly Novak ar fi fost premiat şi la kaiac-canoe... tot ca antrenor principal

Karoly Novak pare a fi un antrenor foarte talentat nu doar la ciclism, ci şi la kaiac-canoe.

După Jocurile Paralimpice Rio 2016, numele lui Karoly Novak ar fi apărut pe statul de plată al Federaţiei Române de Kaiac-canoe.

Dezvăluirea a fost făcută atunci de jurnalistul Lucian Oprea. Karoly Novak ar fi fost premiat atunci cu 156.579 lei pentru participarea ca antrenor principal la lotul paralimpic de kaiac-canoe.  

Afla mai multe despre: novak 

viewscnt
Articole similare