Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EURO 2021 la tineret. Unde, când şi cum se va disputa turneul U21 la care s-a calificat şi naţionala României

EURO 2021 la tineret. Unde, când şi cum se va disputa turneul U21 la care s-a calificat şi naţionala României
Comentarii

Remiza de acasă cu Danemarca din ultima etapă asigură naţionalei U21 a României prezenţa la turnelul final de anul viitor.

România va fi prezentă pentru a 2-a oară consecutiv la Campionatul European de tineret care va avea loc anul viitor în Ungaria şi Slovenia. Este pentru prima dată când la un turneu final european de tineret vor lua parte 16 formaţii. Anul trecut, România a ajuns până în semifinalele competiţiei, fiind eliminată de Germania după ce a condus la pauză cu 2-1.

Anul acesta au fost 9 grupe în preliminarii din care s-au calificat mai departe câştigătoarele alături de cele mai bune 5 ocupante ale locurilor secunde în clasament, excluzând meciurile cu ultima clasată din grupele de câte 6 formaţii. Celor 14 formaţii calificare se mai adaugă cele două ţări gazdă.

România s-a calificat mai departe reuşind 20 de puncte în grupa 8 preliminară cu cel mai bun golaveraj şi cele mai multe goluri marcate dintre cele 6 formaţii (22 goluri marcate în 10 meciuri, golaveraj +15). După ce s-au scăzut punctele obţinute cu Malta, ultima clasată, România a terminat cu 14 puncte în clasamentul formaţiilor de pe locul 2, suficiente pentru a merge mai departe. Din cele 5 calificate de pe locurile secunde din grupe, România a ocupat poziţia a 4-a.

Cele 16 formaţii calificare sunt: Ungaria, Slovenia, Rusia, Elveţia, Olanda, Danemarca, Spania, Anglia, Franţa, Italia, Portugalia, Cehia, Germania, Croaţia, România, Islanda.

Faza grupelor va avea loc între 24-31 Martie în timp ce faza eliminatorie între 31 Mai - 6 Iunie. Este pentru prima oară când o competiţie de acest gen este împărţită în două etape diferite ca timp. Tragerea la sorţi a grupelor are loc pe 10 Decembrie. Cele 16 formaţii vor fi repartajate în câte 4 grupe a câte 4 iar primele două clasate din fiecare grupă vor merge în sferturi. Finala va avea loc la Ljubiana (Slovenia) pe 6 Iunie.

Posted by Andrei Badea

Afla mai multe despre: echipa nationala 

viewscnt
Articole similare