Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Cine este în acte continuatoarea lui Dinamo. Cornel Dinu: ”Există o precizare la Judecătoria Sectorului 2”

EXCLUSIV | Cine este în acte continuatoarea lui Dinamo. Cornel Dinu: ”Există o precizare la Judecătoria Sectorului 2”

Dinamo București

Comentarii

Cornel Dinu a lămurit situaţia identităţii lui Dinamo, în contextul în care clubul a fost obligat de Nicolae Badea să-şi schimbe sigla.

Dinamo a fost obligată să-şi schimbe denumirea şi emblema printr-o notificare trimisă de Nicolae Badea, cel care deţine actuala marcă a echipei din Ştefan cel Mare.

Dinamo a fost astfel nevoită să renunţe la denumirea de SC Dinamo 1948, care s-a transformat în Dinamo 1948. De asemenea, nu va mai folosi celebra siglă cu cei doi câini.

Ce spune Cornel Dinu despre adevărata urmaşă a lui Dinamo

Situaţia se aseamănă într-o oarecare măsură cu cea dintre FCSB şi Steaua. Dinamo 1948 a fost obligată să renunţe la marca pe care a folosit-o în istoria recentă, cea care îi aparţine lui Nicolae Badea.

În plus, în Liga 4 sunt alte două echipe Dinamo. Una dintre ele aparţine clubului sportiv Dinamo şi este ca şi promovată în Liga 3, a doua se află în proprietatea lui Nicolae Badea şi foloseşte, de asemenea, emblema cu cei doi câini.

În tot acest context, Cornel Dinu, legendă a clubului din Ştefan cel Mare a lămurit dilema despre continuatoarea echipei înfiinţate în 1948.

Fostul selecţioner susţine că, spre deosebire de disputa dintre FCSB şi Steaua, Dinamo 1948 a obţinut oficial confirmarea că este continuatoarea prin două decizii: una dată în 1992 şi una din 1998, astfel că nu există niciun dubiu.

”Se pare că există în 1992, la prima transformare care s-a făcut, la Judecătoria Sectorului 2, o precizare, ceea ce nu există la Steaua, că actualul Dinamo Bucureşti 1948 este continuatorul secţiei de fotbal a clubului Dinamo Bucureşti dinainte de 1990.

La fel cum, în 1998, când s-a făcut transformarea în FC Dinamo, cineva care a condus foarte bine sistemul internaţional mi-a explicat că, de la UEFA, în 1998, nu a venit niciun fel de comunicare că nu poţi să mai fi finanţat sau să fi subordondat unui minister.

S-a dus un zvon din ăsta şi s-a făcut transformarea respectivă”, a dezvăluit Cornel Dinu pentru Orange Sport.

La Steaua, în 1998, când s-a făcut trecerea către AFC Steaua, în documente au fost transferate locul în Liga 1, lotul de jucători, mai multe clădiri, stadionul, dar nu s-a specificat nimic despre marca şi istoria echipei de fotbal Steaua.

Afla mai multe despre: cornel dinu 

viewscnt
Articole similare