Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Dan Petrescu l-a ajutat pe Adi Mutu într-un scandal de proporţii uriaşe: ”A fost marea lui şansă”

EXCLUSIV | Dan Petrescu l-a ajutat pe Adi Mutu într-un scandal de proporţii uriaşe: ”A fost marea lui şansă”

Special

Comentarii

Dan Petrescu l-a ajutat pe Adi Mutu în celebrul scandal ”cocaina”.

Victor Becali, cel care i-a fost impresar lui Adrian Mutu când acesta a fost prins drogat cu cocaină, la Chelsea, a povestit cum Dan Petrescu l-a ajutat atunci pe fostul atacant român.

Legendă a lui Chelsea, Dan Petrescu şi-a făcut în timp foarte multe relaţii în Marea Britanie, printre care şi la Sindicatul Fotbaliştilor.

Cum l-a ajutat Dan Petrescu pe Adi Mutu în scandalul ”cocaina”

Pe 17 octombrie 2004, presa din Anglia a anunţat că Adrian Mutu a fost prins dopat cu cocaină, în urma unui control de rutină făcut de Chelsea.

Adi Mutu era atunci unul dintre cei mai cunoscuţi atacanţi din fotbalul european şi era în plină ascensiune.

Din acel moment, pentru Adi Mutu a început un adevărat calvar. Şi-a pierdut toţi sponsorii şi era constant vânat de jurnaliştii din toată lumea.

Însă, mai presus de toate, risca o suspendare care ar fi putut să-i marcheze grav cariera în fotbal. Adi Mutu a fost ajutat însă şi de Dan Petrescu să scape cu o suspendare acceptabilă.

Invitat la podcastul Orange Sport, ”Sportcast cu Sile”, Victor Becali a dezvăluit că Dan Petrescu a fost cel care l-a trimis pe Adi Mutu la Sindicatul Fotbaliştilor din Anglia, unde fostul fundaş al lui Chelsea avea mai mulţi prieteni.

Tot de acolo şi-a luat şi avocatul care l-a apărat. Adrian Mutu a scăpat astfel cu doar 7 luni de suspendare:

”Am fost şocat când am auzit (n.r. că Mutu s-a drogat cu cocaină). Nu credeam niciodată. Nu ştiu dacă sunt mulţi fotbalişti, dar şi eu în ziua de azi mai auzi... adică nu de cunoştinţe de-ale mele, dar mai aud.

Mai era de certat? Era el certat singur, mai avea el nevoie de ceartă?

Era normal să fim lângă el. Popescu n-avea nicio obligaţie faţă de Mutu să fie acolo, dar atunci eu cred că marea şansă a lui Mutu - pentru că a fost o şansă să primească numai 7 luni de suspendare - a fost Dan Petrescu.

Pentru că Dan Petrescu ne-a spus: ”băi, duceţi-vă la Londra, uite numărul de telefon, vorbiţi cu ăsta, vorbiţi cu ăsta...”

”Duceţi-vă, sunaţi-l pe avocat, pe John, era avocatul sindicatului. Când ne-am dus cu Popescu, când a dat mâna cu Popescu 3 minute i-a ţinut mâna aşa.

Şi oamenii s-au comportat incredibil. ”Dacă faci ce spunem noi, garantăm 6 luni”, a povestit Victor Becali pentru Orange Sport, în cadrul podcastului ”SportCast cu Sile”.

Adi Mutu: ”Am recunoscut din prima că am consumat cocaină”

În autobiografia ”Revenirea din Infern”, Adrian Mutu a povestit inclusiv despre acel episod delicat din cariera sa.

Fostul mare internaţional român a scris în carte că a recunoscut din prima, fără vreo ezitare, că a greşit:

”Am recunoscut din prima că am consumat cocaină. Până în acel moment, nu mai văzusem în viaţa mea aşa ceva, poate doar în filme. Au început să tragă în mine din toate poziţiile.

N-avea rost să neg, la ce bun să cer o contraexpertiză? Călcasem pe bec, greşisem, îmi dădeam seama ce făcusem”, a scris Mutu în autobiografia ”Revenirea din Infern”.

Afla mai multe despre: petresci 

viewscnt
Articole similare