Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | De ce Rapid are un singur jucător la naţională. Explicaţiile FRF: ”Aici este problema”

EXCLUSIV | De ce Rapid are un singur jucător la naţională. Explicaţiile FRF: ”Aici este problema”

Echipa națională

Comentarii

Andrei Vochin, consilierul lui Răzvan Burleanu, a explicat motivul pentru care Rapid are un singur jucător convocat la naţionala României, deşi giuleştenii trec printr-o formă excelentă.

Rapid a început în forţă acest campionat şi, în acest moment, împart poziţia de lider cu Farul Constanţa.

Cu toate acestea, Edi Iordănescu a convocat un singur jucător de la Rapid pentru meciurile cu Finlanda şi Bosnia, din Liga Naţiunilor.

De ce a fost convocat un singur jucător de la Rapid. Vochin: ”Din păcate, ăsta este nivelul campionatului nostru”

Rapid a acumulat 24 de puncte până acum, în 11 etape, tot atâtea cât Farul Constanţa. Jucătorii lui Adi Mutu sunt acum printre favoriţii la titlu.

Însă Edi Iordănescu a convocat un singur jucător de la Rapid pentru meciurile cu Finlanda şi Bosnia, din Liga Naţiunilor, pe Horaţiu Moldovan.

În schimb, FCSB - echipă aflată pe locul 13 în campionat, cu doar o singură victorie - trimite patru jucători la naţionala României: Ştefan Târnovanu, Andrei Cordea, Florinel Coman şi Darius Olaru.

Andrei Vochin a explicat motivele pentru care Edi Iordănescu a luat această decizie.

Consilierul lui Răzvan Burleanu susţine că selecţionerul României a luat în calcul experienţa jucătorilor în fotbalul internaţional şi aici au avut un plus FCSB şi CFR Cluj, echipe care joacă în grupele Conference League.

Un alt criteriu a fost concurenţa pe posturi. Andrei Vochin susţine că naţionala României este bine acoperită pe posturile pe care ar fi putut fi convocaţi jucători de la Rapid:

Andrei Vochin: Probabil că Edi s-ar fi bucurat dacă Rapid ar fi avut un număr 9 român, dacă Rapid ar fi avut un număr 6 român... Cred că existau şanse ca aceştia să fie convocaţi, pentru că avem... echipa naţională a României suferă la capitolele astea.

Jucătorii noştri de număr 9, de exemplu Alibec, şi-a revenit acum vreo 4 etape şi a început să joace după ce o perioadă n-a jucat. I-a venit rândul lui Puşcaş să nu joace din vară până acum.

Deci echipele româneşti care ar avea români cu număr 9 pe spate, care să şi joace număr 9, cred că ar avea şanse să aibă jucători la echipa naţională.

Sigur că Ioniţă a făcut un sezon foarte bun, dar trebuie să compari întotdeauna cu ce ai pe posturile respective. Se ştie foarte bine că, dacă pui o aşezare 4-3-3 sau 4-2-3-1, în mare parte sunt câte doi jucători pe post.

Postul lui Ioniţă este în spatele vârfului, acolo unde într-un fel sau altul, joacă Stanciu, acolo unde joacă Olaru, acolo unde joacă Florin Tănase...

Silviu Tudor Samuilă: Nu ţi se pare că a făcut un sezon mai bun decât Olaru? Este adevărat că Olaru poate fi tras şi mai jos...

Andrei Vochin: În campionatul României a făcut un campionat mai bun decât Olaru. Meciurile României pe care Olaru le-a jucat în campionatul României n-au fost meciuri în care a avut atâtea realizări câte a avut Ioniţă la Rapid. Doar că echipa naţionala a României joacă cu adversari care evoluează în primele cinci campionate ale Europei, care evoluează în Champions League, Europa League şi în Conference League.

Eh, cred că aici este o problemă, pentru că noi suntem tentaţi cu toţii, văzând campionatul României, să spunem ”wow, ce a făcut jucătorul acesta!” Pe urmă, când vine la echipa naţională şi dă de un adversar care joacă în Premier League sau care joacă în Serie, îi observăm nişte limite.

Din păcate, ăsta este nivelul campionatului nostru şi, din păcate, noi nu avem jucători români în Champions League, nu avem jucători în (n.r. referire la Europa League)... îl avem pe Rareş Ilie care joacă cât joacă acum la Nice. Abia ne-am calificat în Conference League, în ultimul minut al ultimului meci, cu două echipe. Care aceste echipe, şi ele uşor-uşor, se formează din jucători străini.

Şi atunci noi ar trebui să ne imaginăm cam cu ar fi un Ioniţă, să spunem, în monentul în care joacă împotriva lui Viking. Probabil că o să-l vedem la anul, pe vremea asta, şi atunci o să ne dăm seama.

Se observă cu ochiul liber faţă de precedentele convocări, Craiova, care nu s-a calificat în grupele Conference League, a pierdut deja doi sau trei jucători din lot. Pentru că nu s-a mai regăsit Creţu, Ivan s-a accidentat, Markovic nu mai este, a rămas doar Bancu acolo.

CFR are 3 jucători, pentru că, probabil, joacă în Conference League... Adică jucătorii au fost testaţi la nivel internaţional mai aproape decât ceea ce naţionala României poate întâlni”, a explicat Andrei Vochin pentru Orange Sport.

Lotul României pentru meciurile cu Finlanda şi cu Bosnia, din Liga Naţiunilor:

PORTARI: Ionuţ Radu (Cremonese | Italia, 0/0), Horaţiu Moldovan (FC Rapid 1923, 0/0), Ştefan Târnovanu (FCSB, 0/0);

FUNDAŞI: Andrei Raţiu (Huesca | Spania, 8/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 18/2), Vlad Chiricheş (Cremonese | Italia, 75/0), Adrian Rus (Pisa | Italia, 14/0), Ionuţ Nedelcearu (Palermo | Italia, 21/2), Andrei Burcă (CFR Cluj, 12/0), Nicuşor Bancu (Universitatea Craiova, 26/2), Mario Camora (CFR Cluj, 8/0);

MIJLOCAŞI: Deian Sorescu (Rakow | Polonia, 7/0), Dennis Man (Parma |Italia, 14/4), Andrei Cordea (FCSB, 2/0), Alexandru Cicâldău (Al-Ittihad Kalba | EAU, 25/3), Daniel Boloca (Frosinone | Italia, 0/0), Marius Marin (Pisa | Italia, 6/0), Nicolae Păun (Sepsi OSK, 1/0), Tudor Băluţă (Farul Constanţa, 7/0), Răzvan Marin (Empoli | Italia, 41/2), Nicolae Stanciu (Wuhan Three Towns | China, 54/11), Darius Olaru (FCSB, 6/0), Denis Drăguş (Standard Liege | Belgia, 2/0), Florinel Coman (FCSB, 5/0);

ATACANŢI: George Puşcaş (Genoa | Italia, 30/8), Denis Alibec (Farul Constanţa, 25/2), Florin Tănase (Al-Jazira | EAU, 14/1).

Naţionala României va juca împotriva Finlandei (23 septembrie, ora 21:45, la Helsinki) şi contra Bosniei (26 septembrie, ora 21:45, pe stadionul Rapid), în grupele Ligii Naţiunilor.


 

Afla mai multe despre: vochin 

viewscnt
Articole similare