Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Edi Iordănescu nu regretă că n-a mai ajuns la U Craiova, însă vede titlul în Bănie. "Au arătat înţelepciune cu Bergodi"

EXCLUSIV | Edi Iordănescu nu regretă că n-a mai ajuns la U Craiova, însă vede titlul în Bănie. "Au arătat înţelepciune cu Bergodi"

Fotbal

Comentarii

Rămas fără contract după despărţirea de Gaz Metan Mediaş, Eduard Iordănescu rămâne un antrenor cu principii puternice, de la care nu se abate indiferent de situaţia ivită. Nu regretă nici măcar faptul că nu a dat curs Craiovei, înainte să fie instalat Cristiano Bergodi. Oltenii sunt la două partide de titlul din Liga 1.

Un an şi trei luni a stat Edward Iordănescu pe banca tehnică a celor de la Gaz Metan Mediaş, timp în care a bifat 42 de partide: 18 victorii, 12 egaluri şi 12 înfrângeri. De departe cel mai important moment a fost calificarea echipei în play-off-ul Ligii 1. Ultimul meci la care a stat pe bancă a avut loc în etapa a 2-a din play-off, la începutul lunii martie, când Gaz Metan a remizat cu CFR Cluj, scor 0-0.

În iarnă, înainte ca Universitatea Craiova să-l instaleze pe Cristiano Bergodi, s-au purtat negocieri cu Edi Iordănescu, însă antrenorul a preferat să-şi ducă promisiunea şi contractul până la capăt, apoi ar fi fost dispus să discute mai amplu. Din păcate pentru el, lucrurile nu au stat deloc aşa cum şi-a propus. A plecat prematur de la Gaz Metan, nemulţumit de conducere, iar Craiova se află la două meciuri de primul titlu după 30 de ani, sub "bagheta" lui Cristiano Bergodi. Cu toate acestea, Edi nu regretă deloc alegerea făcută.

"Dacă aş regreta, m-aş dezice şi aş renega toată activitatea mea de la Mediaş. Mai erau cinci etape, cinci etape în care să finalizăm munca, să intrăm în play-off. Am ales să duc la capăt proiectul, au fost şi alte tentaţii, dar am ales continuitatea şi nu o regret. E adevărat că orice antrenor şi-ar dori să aibă posibilitatea să antreneze la un club care îi oferă condiţii şi care îi oferă jucători cu multă valoare cu care să lucreze şi care îşi permite multe lucruri. Dar cum am spus, Craiova are drumul ei acum, a arătat înţelepciune când a ales un antrenor care produce performanţă şi poate au fost mulţi sceptici la început, Cristiano nu a venit după o perioadă foarte bună în România, la Voluntari atunci când a plecat mulţi nu au avut încredere. Dar eu mereu l-am apreciat ca şi antrenor şi s-a dovedit că Craiova a fost înţeleaptă că a ales acest drum şi este la un pas aproape de titlu", a declarat Edi Iordănescu, pentru Telekom Sport.

Edi Iordănescu a antrenat în cariera sa pe FCM Târgu Mureş, Pandurii, ŢSKA Sofia, Astra Giurgiu şi CFR Cluj. În Gruia nu a prins decât trei partide, fiind îndepărtat într-un mod nu tocmai profesionist.  A fost sunat din tribune, de unul dintre patroni, să execute o modificare, însă Iordănescu a refuzat, iar acest lucru i-a fost fatal. Tipic pentru România.

În lupta la titlu, Iordănescu o vede favorită pe Universitatea Craiova, o formaţie mai tânără şi mai entuziastă decât formaţia din Ardeal.

"Au un uşor avantaj (n.r. - Craiova) acum şi diferenţa cu puncte, cu menţiunea că CFR are un meci în minus, dar şi datorită ultimelor evenimente care s-au întâmplat în tabăra celor de la CFR lşi mă refer la situaţia cu coronavirusul. CFR este e echipă matură, dar şi cu jucători cu o anumită medie de vârstă şi acum e mai greu când îţi opreşti activitatea pentru un timp şi nu mai ieşi pe teren zi de zi şi îţi pierzi tonusul rapid, îţi pierzi ritmul, îţi pierzi focusul, mai greu struneşti şi repoziţionezi echipa şi regenerezi jucători cum sunt la CFR, decât dacă erau jucători mai tineri. De asta văd un impediment destul de mare", a completat Iordănescu.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare