Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Gică Hagi, un nou mare discurs despre starea fotbalului românesc. Şi o înţepătură pentru pentru Mihai Stoichiţă: ”N-a fost de acord cu mine”

EXCLUSIV | Gică Hagi, un nou mare discurs despre starea fotbalului românesc. Şi o înţepătură pentru pentru Mihai Stoichiţă: ”N-a fost de acord cu mine”

Special

Comentarii

Gică Hagi a avut un nou discurs manifest despre starea fotbalului românesc, în cadrul unui amplu interviu cu Silviu Tudor Samuilă. ”Regele” a lansat şi o înţepătură pentru Mihai Stoichiţă.

Într-un interviu-eveniment pentru Orange Sport, Gică Hagi atrage din nou atenţia că naţionala are nevoie de o reconstrucţie serioasă şi spune că Mihai Stoichiţă n-a fost de acord cu această idee, atunci când i-a transmis-o.

Cel mai mare fotbalist din istoria României s-a declarat extrem de supărat şi de faptul că naţionala a retrogradat în Liga C a Ligii Naţiunilor.

Gică Hagi, discurs manifest: ”În ultimii 2 ani v-am tot spus că trebuie construcţie serioasă”

Considerat un adevărat vizionar al fotbalul românesc, Gică Hagi a avut un nou discurs manifest după ce naţionala României a retrogradat în a treia divize din Liga Naţiunilor.

Antrenorul şi patronul Farului susţine că toate forţele din fotbalul românesc trebuie să se mobilizeze pentru a declanşa o reconstrucţie profundă la echipa naţională.

Hagi a scăpat şi o înţepătură la adresa lui Mihai Stoichiţă, directorul tehnic al FRF, despre care spune că n-a fost de acord cu ideea de reconstrucţie, dar care între timp a ajuns să-i dea dreptate.

”Cred eu că suntem cu toţii lămuriţi în momentul de faţa că e o perioadă foarte grea în care am ajuns, cum am spus. Şi de data asta am văzut lucurile destul de bine, în ultimii doi ani tot v-am spus că e nevoie de o construcţie serioasă, foarte bună, cu toate că directorul tehnic de la naţională (n.r. Mihai Stoichiţă) n-a fost de acord, dar am dreptate, şi-a dat seama că am dreptate.

Şi numai în felul ăsta putem ajunge să fim competitivi, pentru că v-aţi lămurit cu toţii că suntem într-o perioadă foarte dificilă, grea. Trebuie să producem rezultate şi, ca să produci rezultate, trebuie să construieşti o echipă puternică la nivel european şi mondial, aşa cum am fost şi noi.

Practic, trebuie o construcţie foarte bună. În rest, pot veni rezultate, azi mai bune, mâine mai puţin bune, decepţii sau cum suntem în momentul de faţă. Cred că cu toţii ”plângem” pentru că nu convine la nimeni ce vedem şi cum arătăm noi ca ţară şi ne dorim să ne întoarcem unde am fost, cu cei buni. Dar, din păcate, s-a ajuns aici.

Eu nu mă aşteptam, eu v-am zis... nu v-am zis că o să cădem în groapă? Luaţi-le în spate şi o să vedeţi declaraţiile mele. Dacă am căzut în Liga a 3-a? Scuzaţi-mă, e un moment în care trebuie să ne trezim.

Pentru mine e dureros. Nu pentru mine, pentru toţi iubitorii fotbalului din România, dar e o realitate şi trebuie să avem puterea să găsim cauza şi să mergem înainte, să căutăm succesul. N-avem altă variantă... de a căuta succesul, să devii cel mai bun, nu există alta...”

Gică Hagi: ”S-au pierdut nişte ani, s-a lucrat de pomană”

Gică Hagi spune că fotbalul românesc n-a vrut niciodată să-şi asume cu o adevărat un moment zero, deşi s-a tot vorbit despre o reconstrucţie. Acum, Hagi susţine că s-au pierdut toţi aceşti ani în care fotbalul românesc ar fi putut trece printr-o transformare.

”Înainte s-a vorbit numai despre reconstrucţie, reconstruim... şi? S-au pierdut nişte ani, 3, 4, 2... s-au pierdut aceşti ani, s-a lucrat de pomană, acum trebuie să construim pentru că nu există performanţe! Nu există rezultate care să-ţi dea încredere şi numai ele stau în picioare... trebuie căutate rezultatele, dar cu o construcţie foarte bună a unei echipe competitive foarte bune, care să facă faţă.

Trebuie vorbit mai puţin de jucători şi mai mult de ce ar trebui să construim.

(Samuilă: Poţi să găseşti ceva bun în retrogradarea asta?) Nu poate să existe nimic bun! Nimic! Nu putem nici să glumim, nici să zâmbim, nici măcar... trebuie să ne gândim foarte serios cum vom arăta în următorii ani, la cum trebuie să arătăm.

A trecut o perioadă de toleranţă, au trecut nişte ani mulţi şi e clar că la un moment dat trebuie să faci ceva. Oricine, că e conducător, antrenor, că e jucător, suporter, toată lumea trebuie să gandim că da..

Entuziasmul, fericirea, bucuria cea mare vin doar dacă ai un succes, cum a fost cel de la U21, la Europene. Echipa naţională a României, în momentul de faţă, trăieşte numai din acel lucru. Ceva care să-ţi aducă o fericire? Numai acea perioadă... acei 2 ani în care copiii au făcut ceva fantastic (n.r. referire la România U21, care a ajuns în semifinalele EURO 2019)”, a mai spus Gică Hagi.

Afla mai multe despre: gica hagi 

viewscnt
Articole similare