Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Halep, acuzată oficial de dopaj. Sfat important din partea unui arbitru de la TAS

EXCLUSIV | Halep, acuzată oficial de dopaj. Sfat important din partea unui arbitru de la TAS

Tenis

Comentarii

Fost lider WTA şi dublă campioană de Grand Slam, Simona Halep a fost testată pozitiv cu roxadustat, o substanţă din categoria eritropoetinei, în primul tur la US Open.

EXCLUSIV | Halep, acuzată oficial de dopaj. Sfat important din partea unui arbitru de la TAS: ”Asta i-aş recomanda eu”

Simona Halep a fost suspendată provizoriu din tenis, după ce a fost testată pozitiv la testele antidoping de la US Open, la Roxadustat, o substanţă care ajută la mai buna oxigenare a sângelui.

  • Sports Resolutions, agenţia care se va ocupa de audierea Simonei Halep, este un for independent de soluţionare a litigiilor din sport.

Paul Ciucur şi Dan Mihai, singurii români din “Sport Resolutions”, entitate globală de arbitraj, mediere, tribunal şi expertiză, dezvăluie că Simona Halep a fost acuzată, oficial, de dopaj cu Roxadustat la US Open.

Dubla câştigătoare de Grand Slam are la dispoziţie 20 de zile pentru a contesta actul de acuzare sau a încheia un acord de recunoaştere.

Cristian Jura, arbitru la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, a vorbit despre situaţia Simona Halep şi i-a ”recomandat” să aleagă varianta de 3 judecători.

”Cred că este foarte bine că s-a încheiat o perioadă de incertitudine. Pe de altă parte are la dispoziţie 20 de zile pentru a contesta. Primul pas trebuie făcut la Sport Resolutions, iar după are posibilitatea unui apel la TAS. Îi îngreunează, trebuie să astepte să se termine procesul de la Sport Resolutions şi abia după să facă apelul.

Sunt două grade de jurisdicţie. Procedură este aproape identică, paote să fie judecată de unul sau de trei judecători. (n.r. ce o sfătuiţi?) Sunt convins că are avocaţi foarte buni, totuşi, este recomandat să mergi pe varianta cu 3 judecători în asemenea cazuri”, a declarat Cristian Jura pentru Orange Sport.

Răzvan Ionaşcu.

Directorul WTA crede în nevinovăţia Simonei Halep: ”Niciodată nu i-aş chestiona integritatea”

Afla mai multe despre: simona halep 

viewscnt
Articole similare