Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Horia Tecău n-a renunţat la visul medaliei olimpice de la Tokyo, alături de Florin Mergea: "Cred în această echipă"

EXCLUSIV | Horia Tecău n-a renunţat la visul medaliei olimpice de la Tokyo, alături de Florin Mergea: "Cred în această echipă"

Tenis

Comentarii

Jucătorul român de tenis, Horia Tecău (35 de ani) este nerăbdător să revină pe terenul de joc, însă nu ştie exact când se va produce acest lucru. În plus, constănţeanului nu a renunţat la visul unei noi medalii de aur la Jocurile Olimpice, alături de Florin Mergea.

Florin Tecău a trecut cu bine de perioada tulbure provocată de pandemie, iar acum şi-a reluat antrenamentele în mod normal, cu speranţa că se va pune pe picioare până la revenirea în circuitul ATP. Până în acest moment, nu se cunoaşte o dată oficială, ci se fac doar estimări privind acest aspect.

"A fost o perioadă foarte diferită, a trebuit să mă adaptez. Am stat în casă mai mult, mi-am făcut antrenamentele de acasă, ocazional mai ieşeam să mai alerg pe lângă parc, dar acum mă simt mult mai bine ştiind că pot să ies, să îmi fac antrenamentele afară şi nu nu atât de mult să încep antrenamentele mele serioase pentru nu ştim când vom reveni pe teren sau în competiţii. Mi-e puţin dor, mi-e dor să joc un meci intens, mi-e dor să joc un meci cu Jules. Sunt lucruri de care mi-e dor, dar în acelaşi timp mi-am dat seama că aveam nevoie şi de o pauză. Trăind într-un ritm atât de intens, cumva o parte din mine mine îşi dorea să mai stea acasă un pic, să se conecteze cu casa, cu familia, cu prietenii" Informaţiile pe care le primim sunt pe termen scurt, Nu se ia nicio decizie pe termen lung. Ştim foarte bine că până nu se deschid graniţele să poată ălături toată lumea, nu vor începe turneele. Asta pentru siguranţa jucătorilor, a antrenorului, a staff-ului, a organizatorilor. Nici nu se ştie în ce norme vom putea călători, când. Deocamdată au anunţat luna august, dar realistic vorbind cred că va fi mult mai târziu", a declarat Horia Tecău, pentru Telekom Sport.

Horia Tecău şi Florin Mergea au cucerit medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, în 2016, însă şi-au planificat o nouă evoluţie încântătoare la Tokyo, unde speră să facă un rezultat cel puţin la fel de strălucitor. În Brazilia, Tecău şi Mergea au fost învinşi în finală de spaniolii Rafael Nadal-Feliciano Lopez, în trei seturi: 2-6, 6-3, 4-6. Tecău şi Mergea ţin legătura şi sunt decişi să facă o nouă încercare, în Japonia.
 
"Cu Florin am mai vorbit, mai ales la începutul pandemiei. Bineînţeles, după istoria noastră şi experienţa pe care o avem împreună, consider că atunci când suntem într-o formă fizică foarte bună şi de joc, suntem cea mai bună variantă pentru a obţine o medalie. Pentru că până la urmă ăsta e scopul suprem când participi la Olimpiadă. Şi încă cred în echipa Tecău-Mergea că fiind sănătoasă şi pregătită poate câştiga o medalie la Jocurile Olimpice. Bineînţeles, mai este mult până atunci. Nu ştim când vom relua turneele, dar în primul rând trebuie să ne calificăm pentru că în momentul acesta suntem sub norma de calificare şi primii paşi ar fi să începem să concurăm la turnee, să ajungem în acea poziţie a clasamentului", a completat Tecău.
 

Afla mai multe despre: tenis 

viewscnt
Articole similare