You are here:

EXCLUSIV | Mihai Stoica se teme că jucătorii FCSB-ului vor fi îmbolnăviţi de cei ai CFR-ului: ”E posibil ca noi să pierdem cu 3-0 următorul meci”

EXCLUSIV | Mihai Stoica se teme că jucătorii FCSB-ului vor fi îmbolnăviţi de cei ai CFR-ului: ”E posibil ca noi să pierdem cu 3-0 următorul meci”

FCSB

Comentarii

Mihai Stoica se teme de jucătorii FCSB-ului ar putea fi îmbolnăviţi de cei ai lui CFR Cluj, în prima etapă din acest an.

FCSB şi CFR Cluj, principalele favorite la titlu, se întâlnesc încă din prima etapă din acest an. Însă există temeri pentru această partidă.

Mihai Stoica susţine că regulile relaxate ar putea produce un adevărat dezastru pentru FCSB, dacă CFR Cluj are în lot jucători infectaţi cu virusul COVID-19, dar care sunt asimptomatici.

Mihai Stoica, îngrijorat că jucătorii FCSB-ului ar putea fi îmbolnăviţi de cei ai lui CFR Cluj

FCSB a preferat în această iarnă să nu facă un cantonament în străinătate şi s-a antrenat în ţară. De partea cealaltă, CFR Cluj a pregătit în Spania, la Oliva Nova, reluarea sezonului.

Cele două echipe se întâlnesc în prima etapă din 2022, duminică, 23 ianuarie, de la 20:00. Dincolo de rezultat, Mihai Stoica are şi alte motive de îngrijorare.

Mihai Stoica se teme ca jucătorii FCSB-ului să nu fie infectaţi de cei ai lui CFR Cluj. Managerul sportiv al FCSB-ului a semnalat o situaţie provocată de o scăpare a protocolului COVID-19 pentru organizarea meciurilor.

Concret, jucătorii care sunt vaccinaţi nu sunt obligaţi să se testeze în fiecare săptămână. Însă un jucător vaccinat poate fi purtător de coronavirus şi devine periculos dacă el nu are simptome.

În această perioadă, cei de la CFR Cluj s-a antrenat în Oliva Nova, Spania, o ţară care pe a cunoscut o explozie de cazuri de COVID-19, varianta Omicron.

Pe 14 ianuarie, Spania a raportat nu mai puţin de 162.508 cazuri noi de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Media de ultima săptămână este de 132.590 cazuri pe zi.

CFR Cluj are una dintre cele mai ridicate rate de vaccinare dintre echipele din Liga 1, ceea ce înseamnă că puţini jucători vor fi obligaţi să se testeze la revenirea în România.

Mihai Stoica se teme că această situaţie ar putea provoca un dezastru pentru FCSB. Managerul sportiv al vicecampioanei României spune că există riscul ca jucătorii FCSB-ului să fie infectaţi de elevii lui Dan Petrescu, pentru că mulţi dintre aceştia nu sunt obligaţi să se testeze şi pot fi asimptomatici.

”E o lipsă de competitori în momentul în care nu reinstaurezi regula testelor, pentru că e foarte periculos pentru toată lumea, inclusiv pentru cei nevaccinaţi.

Uite, CFR vine din Spania, unde nu e zonă roşie - fierbe - sunt peste 150.000 cazuri noi. Şi când vorbim de 150.000 poate sunt milioane asimptomatici. Cred că cei care se testează sunt cei care au simptome, că nu vin eu din senin, nevaccinaţi, să mă testez dacă n-am simptome.

Vine CFR, nu se testează, că nu trebuie să se testeze, sunt toţi vaccinaţi sau au certificat verde. Joacă cu noi, e posibil să fie pozitiv şi e posibil ca noi să ne infectăm în timpul meciului şi să pierdem cu 3-0 următorl meci, pentru că la noi nu se mai poate amâna. Nu e normal ca să se testeze măcar la săptămână? Dar să se testeze.

Noi i-am testat pe cei vaccinaţi, pentru ca nu cumva să fie asimptomatici printre ei şi să-i infecteze pe ceilalţi. Ar trebui să punem mai mult preţ pe starea de sănătate a fotbaliştilor şi a celor de lângă ei. Nu i-am testat pe cei care au avut acum 3 luni boala.

E complicat şi clar că nu se va schimba nimic, că vom juca fără teste”, a comentat Mihai Stoica la Telekom Sport.

Potrivit regulamentului, FCSB nu poate cere o nouă amânare, deoarece a beneficiat deja de una după focarul de COVID-19 cu care s-a confruntat în luna octombrie 2021. Atunci, FCSB a fost nevoită să ceară reprogramarea meciului cu Farul Constanţa.

În cazul în care FCSB s-ar confrunta cu un nou focar de COVID-19 şi n-ar putea trece 13 jucători pe foaia de joc, echipa antrenată de Toni Petrea ar pierde la ”masa verde”.

Afla mai multe despre: mihai stoica 

viewscnt
Articole similare