Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Mirel Rădoi, detalii despre negocierile cu un club: ”Ei au venit cu propunerea”. Cum i-a surprins pe şefii echipei

EXCLUSIV | Mirel Rădoi, detalii despre negocierile cu un club: ”Ei au venit cu propunerea”. Cum i-a surprins pe şefii echipei

Top Story

Comentarii

Mirel Rădoi a dezvăluit cum au dercurs negocierile cu un club care i-a propus să vină antrenor.

În perioada în care a fost selecţioner, Mirel Rădoi a dezvăluit într-un interviu pentru Telekom Sport că a refuzat mai multe oferte, deoarece a vrut să continue proiectul pe care l-a început la echipa naţională.

Acum, antrenorul în vârstă de 40 de ani este liber de contract a putut să-i mărturisească lui Alexandru Săbău cum au descurs negocierile cu unul dintre cluburile care i-au propus funcţia de antrenor.

Mirel Rădoi, detalii despre cum a negociat cu un club

Fostul selecţioner susţine că are câteva principii foarte clare ca antrenor, de la care nu vrea să se abată. Mirel Rădoi a oferit drept exemplu negocierile pe care le-a purtat cu un club care i-a propus funcţia de antrenor.

Tânărul antrenor român spune că şefii clubului respectiv au început greşit discuţia, deoarece l-au întrebat în primă fază despre salariul pe care îl doreşte şi despre cheltuielile cu staff-ul său.

Mirel Rădoi susţine că, pentru el, înainte de salariu, foarte importante sunt principiile acelui club, filosofia lui şi modul în care este organizat:

”Am avut o discuţie cu un club în care şi ei au venit cu propunerea: 'bun, dar cât ai vrea tu, ce salariu ai avea, membrii câţi sunteţi în staff?'

Şi zic: 'ai plecat greşit cu mine, nu! Hai să vedem care e strategia, ce obiectiv aveţi'. Păi ăla... 'şi care e alt obiectiv intermediar?' Că trebuie să ai şi un obiectiv intermediar, secundar, până să ajungi la campionat, dacă vorbim de România, de exemplu, ca să iei campionatul trebuie să te califici în play-off.

Bun, în ce constă obiectivul ăsta secundar, adică aveţi o evaluare a jucătorilor, o strategie făcută, un sistem de joc, o idee de joc? Cu ce faceţi călătoriile, adică aveţi un grad de oboseala calculat, adică toate lucrurile astea, departementul medical, câţi sunteţi, cum lucraţi? Adică toate lucrurile astea trebuie pus cap la cap.

Evident că mi-ar trebui câteva zile la dispoziţie să mă gândesc ce aş putea să fac, că dacă mă duc undeva să accept doar de dragul de a accepta, că în continuare arde să antrenez şi să fiu prezent pe teren acolo, nu pot să o facă nici aşa, prefer să mai stau câteva luni până sunt sigur pe ce aleg.

Dar e clar că, oriunde te vei duce, indiferent de echipă, va fi o presiune, că ai la retrogradare, că eşti la mijlocul clasamentului, oricum la mijlocul clasamentului ai, că ţi-e frică pierzi câteva meciuri te întorci la retrogradare. La campionat, în play-off, în play-out, deci oriunde te-ai duce mereu va fi presiune, e clar”, a dezvăluit Mirel Rădoi pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: mirel radoi 

viewscnt
Articole similare