Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Neamţul care s-a născut în România şi a fost antrenat de Jurgen Klopp: ”Un antrenor care dă foarte multă energie”

EXCLUSIV | Neamţul care s-a născut în România şi a fost antrenat de Jurgen Klopp: ”Un antrenor care dă foarte multă energie”galerie foto

Special

Comentarii

Ralph Gunesch, un fost jucător german care s-a născut la Sighişoara, a lucrat, printre alţii, şi cu Jurgen Klopp. Fostul fundaş spune că nu se aştepta nimeni ca actualul manager al lui Liverpool să ajungă atât de sus.

Ralph Gunesch nu este un nume foarte cunoscut în România, dar el are o poveste de viaţă care s-a legat la un moment dat de România.

Fost fundaş central, el s-a născut în România, la Sighişoara, dar părinţii lui au plecat în Germania la începutul anilor '90. Aici a început fotbalul şi, ulterior, a ajuns să fie antrenat de Jurgen Klopp.

S-a născut în România, a crescut în Germania şi a fost antrenat de Klopp: ”Toată lumea mă întreabă despre acest lucru”

Ralph Gunesch s-a născut pe 2 septembrie 1993 la Sighişoara, dar, imediat după Revoluţie, s-a mutat în Germania alături de familia sa. Aici a început fotbalul, la Aachen, unde a debutat şi la seniori.

Ulterior a mai evoluat pentru St. Pauli, Mainz, din nou St. Pauli şi FC Inglostadt, de unde s-a retras în 2015. La Mainz, Ralph Gunesch a fost antrenat de Jurgen Klopp, care atunci era la începutul carierei.

Ca o paranteză, Ralph Gunesch a fost pentru o scurtă perioadă de timp coleg şi cu Marius Niculae. Acum în vârstă de 38 de ani, Ralph Gunesch a povestit pentru Telekom Sport cum a fost să lucreze cu cel care între timp a ajuns unul dintre cei mai mari antrenori din lume:

”Toată lumea mă întreabă mereu despre acest lucru. Jurgen Klopp a fost la Mainz la fel cum este şi azi, un antrenor care dă foarte multă energie, un tehnician care se vedea încă de atunci că va ajunge la un asemenea nivel.

Când am auzit că se va duce la Dortmund am ştiut că este clubul perfect pentru el, cu acea atmosferă. Apoi a ajuns la Liverpool. Sincer, nu se aştepta nimeni să aibă un asemenea succes, însă, până la urmă totul a ieşit bine pentru el.

(n.r. La Mainz a jucat şi cu Marius Niculae pentru o scurtă perioadă) Eu mai înţeleg unele cuvinte din română, însă, fiind plecat de atâţia ani din România, pentru că nu vorbesc limba, am făcut un mixt cu Niculae între germană şi engleză.

(La ce club s-a simţit cel mai bine) La St. Pauli a fost cea mai frumoasă perioadă, fiindcă am ajuns într-o vreme în care erau probleme mari financiare.

Am ajuns atunci în semifinalele Cupei Germaniei şi am adus bani frumoşi la club şi am reuşit să salvăm clubul, împreună cu suporterii acestei echipe”, a povestit Ralph Gunesch pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: ralph gunesch 

viewscnt
Articole similare