Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Unul dintre prietenii lui Piturcă, declaraţii după ce fostul selecţioner a fost reţinut de DNA: "Sunt şocat!"

EXCLUSIV | Unul dintre prietenii lui Piturcă, declaraţii după ce fostul selecţioner a fost reţinut de DNA: "Sunt şocat!"

Fotbal intern

Comentarii

Valeriu Răchită, unul dintre apropiaţii lui Victor Piţurcă, a vorbit în exclusivitate pentru Orange Sport, după ce fostul selecţioner a fost reţinut de DNA.

”Sunt de-a dreptul şocat, mă uit la televizor şi nu-mi vine să cred. Este incredibil. Am vorbit cu dânsul la finalul anului trecut, ne-am urat toate cele bune înaintea sărbătorilor de iarnă.

Am vorbit şi despre fotbal. Mi-a spus că ar putea reveni în fotbal doar dacă ar fi un proiect foarte solid. Nu ştiu dacă eu aş mai putea intra în proiectele dânsului, pentru că am şi eu proiectele mele, la Ploieşti.

Nu am sunat pe nimeni din familia domnului Piţurcă, acum îmi dau seama prin ce clipe grele trec. Sper ca totul să se termine cu bine pentru dânsul” , a spus Valeriu Răchită la Orange Sport.

Piţurcă, reţinut de DNA

Victor Piţurcă a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie din Bucureşti (DNA). Antrenorul a fost audiat în dosarul măştilor de protecţie achiziţionate pentru Ministerul Apărării Naţionale.

În acelaşi dosar a fost reţinut şi directorul general al Romarm, Gabriel Ţuţu, anunţă sursa citată anterior. În următoarele ore, un complet de judecători va decide dacă acesta va intra sau nu în arest.

În timpul pandemiei, şeful direcţiei medicale MApN s-a ocupat de achiziţionarea măştilor anti-COVID.

Astfel că şeful farmaciilor ar fi intrat în legătură cu italienii Riccardo şi Andrea Barsanti pentru a le intermedia relaţia cu o firmă din China. După găsirea furnizorului cu ajutorul italienilor, generalii şi-au dat seama că nu au suficienţi bani şi astfel a intrat pe fir Victor Piţurcă.

Ce rol a avut Victor Piţurcă? Fostul selecţioner ar fi fost implicat printr-o asociere cu firma administrată de fiul său, Alexandru Piţurcă (n.r. SC PAV GREEN ENERGY SRL), aceasta fiind cea care a plătit transportul măştilor.

Procurorii investighează un contract încheiat de MApN cu firma Helios Dentserv, care a presupus distribuirea a 100.000 de măşti FFP3 către Ministerul Sănătăţii. Suma invocată de procurori este de 11 milioane de lei (peste două milioane de euro), primită pentru nişte măşti neconforme.

În septembrie 2020, experţii au transmis că măştile FFP3 nu respectă standardele de rezistenţă împotriva germenilor. Inspecţia Muncii informa Ministerul că măştile fuseseră testate de un laborator neacreditat de guvernul chinez.

Potrivit g4media, Victor Piţurcă ar fi influenţat accesul fiului său la contractul cu Ministerul Apărării Naţionale.

Fostul selecţioner a avut probleme şi în trecut atunci când procurori DNA l-au investigat pentru pentru rezilierea contractului dintre fostul selecţioner al naţionalei României şi FRF. De asemenea, Victor Piţurcă a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare în Dosarul Valiza, în anul 2013. 

Articol scris de: Răzvan Ionaşcu

Afla mai multe despre: piturca 

viewscnt
Articole similare