adplus-dvertising
You are here:

FCSB, Farul sau Dinamo pot primi finanţare de la stat. Anunţul făcut de Eduard Novak

FCSB, Farul sau Dinamo pot primi finanţare de la stat. Anunţul făcut de Eduard Novak

Special

Comentarii

Cluburi precum FCSB, Farul, Dinamo sau Rapid pot aplica pentru finanţare de la stat. Este vorba despre bani pe care MTS i-a promis pentru academiile de fotbal.

În 2022, Ministerul Sportului va avea cel mai mare buget din ultimii 30 de ani, 521 de milioane de lei. Eduard Novak anunţă că are planuri importante pentru noul an.

Unul dintre aceste planuri este să finanţeze academiile de fotbal din România.

FCSB, Farul sau Dinamo pot aplica pentru finanţare de la stat

În Românie, în ultimii 30 de ani, echipele de copii şi juniori au primit tot mai puţină atenţie. Lucrurile au început să se mişte în ultimii ani, la presiunea FRF, care a impus o clasificare a academiilor.

Startul în acest sector a fost dat de Gică Hagi, cel care, cu investiţii proprii de peste 10 milioane de euro, a construit prima academie de fotbal din Românie.

De altfel, şi în prezent, academia Farului (fostă Viitorul) este cea mai puternică din România şi oferă cele mai bune condiţii din ţară.

Însă cluburi precum FCSB, CFR Cluj, Universitatea Craiova,, Dinamo, Csikszereda şi chiar FC Voluntari se bucură şi ele de academii puternice, care se află în TOP 10 în clasamentul realizat de FRF.

Din 2022, toate academiile care sunt afiliate FRF pot aplica pentru finanţare de la stat. Eduard Novak susţine că fotbalul juvenil va beneficia de susţinere din bugetul MTS:

”În 2022 ne dorim foarte mult să finanţăm academiile de fotbal de copii şi juniori ale FRF, afiliate FRF. Cine are academii de fotbal, cine are copii şi juniori, prin FRF o să finanţăm aceste academii.

Ei trebuie să vină să-şi depună actele pentru finanţare, conform metodologiei, dacă e totul în regulă, noi finanţăm. Fotbalul e tot sport românesc, acei copii sunt copiii noştri şi e foarte normal ca statul să investească în copii.

Fotbalul, cât acopera din sport, e ceva imperios necesar”, a declarat Eduard Novak.

Cum arată TOP 10 cele mai tari academii de fotbal în 2021:

1. Farul
2. FCSB
3. Csikszereda
4. Concordia Chiajna
5. FC Voluntari
6. CFR Cluj
7. ACS Sport Team Bucureşti
8. Universitatea Craiova
9. Dinamo
10. Poli Timişoara

viewscnt
Articole similare