Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FCSB, primul transfer al verii. Vicecampioana îşi aduce fundaşul mult dorit: ”Am ajuns la un acord”

FCSB, primul transfer al verii. Vicecampioana îşi aduce fundaşul mult dorit: ”Am ajuns la un acord”

FCSB

Comentarii

FCSB va face primul transfer al verii: va aduce un fundaş central dorit încă din iarnă, cu care va rezolva, în sfârşit, problemele apărute în apărare.

FCSB l-a luat pe Joyskim Dawa, jucător care a evoluat în sezonul trecut la FC Botoşani.

Astfel, vicecampioana României îşi va rezolva una dintre problemele urgente din cadrul lotului, cea a fundaşilor centrali.

Formaţia roş-albatră s-a despărţit de apărătorii Andrei Miron şi Vinicius, iar Iulian Cristea s-a accidentat grav la echipa naţională, în primul meci pierdut cu Muntenegru, scor 0-2.

În vârstă de 26 de ani, Dawa vine la FCSB şi va face pereche în centrul defensivei cu Denis Haruţ, alături de care a jucat şi la FC Botoşani în sezonul trecut.

Valeriu Iftime, patronul formaţiei moldovene, a confirmat că şi-a cedat jucătorul grupării lui Gigi Becali.

"Copilul a vrut să plece la FCSB. Au fost oferte din ţară de la mai multe cluburi de la alte două cluburi, a fost ceva şi de afară, dar el a vrut în România. Eu l-am sfătuit să meargă la FCSB.

E un mare câştig pentru FCSB, o să vedeţi. Sunt convins că domnul Stoica a zis atunci că nu e bun doar ca să nu-i crească preţul jucătorului. E cel mai bun fundaş.

E un transfer bun şi pentru el, e acceptabil şi pentru FC Botoşani. Nu pot să am pretenţii foarte mari de la un jucător pe care l-am adus abia în urmă cu un an. Noi căutăm jucători buni şi încercăm să-i împlinim puţin, apoi să reuşim să-i vindem. E în beneficiul clubului şi al jucătorului.

Sper ca Gigi Becali să fie mulţumit de acest transfer" , a spus finanţatorul lui FC Botoşani, Valeriu Iftime, pentru Orange Sport.

Gigi Becali a povestit şi el cum a rezolvat transferul lui Dawa, jucător dorit şi de CFR, şi de Universitatea Craiova. De asemenea, a anunţat că va mai aduce un fundaş central.

”Îmi pare rău de Mihai Rotaru, dar nu puteam să dormim amândoi pe noi. Eu l-am lăsat pe Mihai trei săptămâni să se mişte, dar nu s-a mişcat şi era să ne «frigem» amândoi.

Aseară, finul Vulturar (n.r. impresarul Florin Vulturar) m-a sunat să îmi spună că Dawa e în negocieri cu CFR, iar eu i-am spus clar că nu aş vrea să mă bag peste Rotaru. Mi-a zis că impresarul lui era deja prin Cluj.

Atunci am zis să le-o fac ălora de la CFR cu tot riscul că se supără Rotaru pe mine. Decât să ne «ardă» CFR pe amândoi, atunci am zis să intru eu pe fir cu orice risc. Dacă nu îmi spunea finul Vulturar, Dawa era acum la CFR. O să mai aduc doar un fundaş central”, a afirmat şi Gigi Becali, pentru ProSport.

FCSB l-a dorit pe Dawa şi în perioada de transferuri din iarnă, dar nu s-a ajuns la niciun acord la momentul respectiv. În schimb, Gigi Becali şi l-a asigurat înainte de noul sezon al Ligii 1.

Internaţional cu nouă selecţii în prima reprezentativă a Camerunului, Joyskim Dawa a evoluat în 30 de meciuri în sezonul trecut la Botoşani, în Liga 1. A marcat trei goluri şi a livrat o pasă decisivă.

Afla mai multe despre: fcsbdawabotosani 

viewscnt
Articole similare