Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FCSB şi-a zdrobit rivalele din Liga I pe plan financiar. Becali a dat o nouă lovitură şi a realizat un profit important în 2021

FCSB şi-a zdrobit rivalele din Liga I pe plan financiar. Becali a dat o nouă lovitură şi a realizat un profit important în 2021galerie foto

FCSB

Comentarii

FCSB a publicat raportul financiar pentru anul 2021, conform procedurii stabilite de Federaţia Română de Fotbal, iar cifrele echipei patronate de Gigi Becali arată mult mai bine faţă de celelalte cluburi din Liga I.

FCSB n-a mai evoluat în grupele cupelor europene din 2017, însă se poate lăuda în continuare cu un profit notabil pentru nivelul financiar din fotbalul românesc. În acelaşi timp, CFR Cluj, campioana ultimelor patru sezoane din Liga I şi, totodată, echipa care a evoluat constant în grupele Europa League sau Conference League, în ultimele sezoane, are cifre dezastruoase.

Conform bilanţului financiar al anului 2021, ardelenii au datorii care se ridică la 26 de milioane de euro, iar Sepsi, o altă echipă n-a întâmpinat până acum probleme financiare, stă chiar şi mai rău. Conform informaţiilor apărute în spaţiul public, clubul din Sf. Gheorghe are datorii uriaşe în valoare de 34 de milioane de euro.

Comparativ cu cele două rivale din Liga I, FCSB stă mult mai bine şi se poate lăuda chiar cu un profit important pentru situaţia financiară a fotbalului românesc. Conform raportului financiar publicat, echipa patronată de Gigi Becali a înregistrat un profit de 2 milioane de euro în anul 2021.

Date din bilanţul FCSB-ului pe anul fiscal 2021

  • Venituri totale: 26,524,192 lei (5,36 milioane de euro)
  • Transferuri de jucători: 49,185,334 lei (9,95 milioane de euro)
  • Cheltuieli totale: 65,882,662 lei (13,33 milioane de euro)

Comparativ cu CFR Cluj, cu Sepsi sau chiar cu U Craiova, care are datorii de 15 milioane de euro, datoriile celor de la FCSB sunt mult mai mici şi au ajuns la 31,996,823 lei (aproximativ 6,4 milioane de euro).

Evident, principala sursă de venit a FCSB-ului din 2021 a fost reprezentată de transferurile jucătorilor. Dennis Man a fost cumpărat de Parma cu 13 milioane de euro, în timp ce Olimpiu Moruţan a plecat la Galatasaray în schimbul sumei de 4,1 milioane de euro, însă Gigi Becali mai are de recuperat bani de la clubul turc.

  • În 2019, FCSB a înregistrat pierderi de aproximativ 5,2 milioane de euro, iar în 2020 a înregistrat aceeaşi sumă la pierderile financiare

Afla mai multe despre: fcsbsteauabecali 

viewscnt
Articole similare