Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FCSB susţine decizia ministrului Eduard Novak: ”Singura şansă să avem sport pe echipe, acum nu mai existăm” | EXCLUSIV

FCSB susţine decizia ministrului Eduard Novak: ”Singura şansă să avem sport pe echipe, acum nu mai existăm” | EXCLUSIV

FCSB

Comentarii

Vineri, ministrul Eduard Novak a anunţat un nou ordin legislativ, care ar obliga echipele din sportul românesc să aibă cel puţin 40% din componenţa echipei formată din români. Invitat în studioul Orange Sport, MM Stoica a lăudat această iniţiativă şi a anunţat că o susţine.

Anunţul făcut de Eduard Novak în privinţa componenţei echipelor din sportul românesc a zguduit multe cluburi din ţara noastră, care au mai mulţi jucători străini decât români.

Decizia a fost anunţată cu opt zile înainte de debutul campionatului, astfel că echipele nu prea au timp să facă schimbări majore la nivelul lotului.

Totuşi, există şi oameni care susţin acest nou ordin. După ce Gigi Becali lăudase decizia, şi MM Stoica a afirmat că iniţiativă lui Novak este ”singura şansă să avem sport pe echipe”.

Managerul general de la FCSB a afirmat că noul ordin va fi benefic pentru sportul românesc şi a punctat că nici CFR Cluj nu ar trebui să aibă probleme în privinţa respectării acestei reguli.

FCSB susţine decizia ministrului Eduard Novak

Eu am înţeles că trebuie să joace în permanenţă cinci jucători români din 11, doi din cinci la baschet, trei din şapte la handbal, am înţeles foarte bine.

Am înţeles şi altceva, că la 33 de ani de la Revoluţie, avem un Ministru al Sportului care chiar vrea să facă ceva pentru sportul romnânesc, care înţelege că e singura şansă ca să avem sport pe echipe, că nu mai avem, nu mai avem fotbal, handbal.

Eu sunt mai în vârstă, am prins generaţiile alea de handbal senzaţionale, au fost campioni mondiali de patru ori, acum nu mai existăm, nu ştiu numele vreunui jucător.

Sunt societăţi, cluburi care aduc numai jucători străini, te poţi gândi la orice, vin nişte americani de la Santa Monica de la plajă, mai buni ca ai noştri şi joacă la noi, ia lasă-i pe copii sa crească.

Cred că e prima măsură cu adevărat care poate să ajute la dezvoltarea sportului românesc

Portarii sunt români, Burcă e jucător la echipa naţională, Manea la fel, Camora la fel şi şi jucătorii U21, deci nu vor avea probleme.

Loveşte bine fotbalul, îl poate dezvolta. Poate că spui că e prea târziu, e atât de bună decizia, încât nu mă interesează când a fost.

Noi am investit în academie sume fabuloase, nu am adus tineri din Afrcia, CFR am văzut că a adus trei africani tineri, se mândrea, nu mai bine investea în academie?

Discutăm de egalitate, dar şi de viitorul fotbalului românesc. Decizia a fost acum, pentru că nenorocirea a fost în iunie, echipa naţională a căzut în abis în iunie.

Nu credeam ca putem să ajungem în halul în care am ajuns cu echipa naţională, băteam cu Austria, am fost aproape de baraj, egal cu Islanda.

Acum am fost umiliţi de Muntenegru, trebuia să se ia o decizie acum şi bine că s-a luat.

UEFA de ce te obligă să ai patru jucători formaţi la club, opt jucători crescuţi în România. E discriminare?”, a declarat MM Stoica, la Orange Sport.

Afla mai multe despre: mm stoica 

viewscnt
Articole similare