Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cum comentează Basarab Panduru campania de transferuri a Farului din această vară: ”Kiki-Riki... nu e bun Kiki?” | EXCLUSIV

Cum comentează Basarab Panduru campania de transferuri a Farului din această vară: ”Kiki-Riki... nu e bun Kiki?” | EXCLUSIV

Farul Constanța

Comentarii

Invitat în studioul Orange Sport, Basarab Panduru a fost întrebat cum poate comenta campania de transferuri a Farului. Fostul internaţional român a explicat de ce consideră că Hagi şi-a schimbat filozofia şi i-a luat peste picior pe câţiva dintre ultimii absolvenţi ai academiei ”Regelui”.

Atunci când a pus bazele Viitorului Constanţa, Gică Hagi a anunţat că obiectivul echipei sale este să dezvolte jucători pentru echipa naţională, pe care să îi utilizeze de mici şi să îi vândă pentru un profit.

Fotbalişti precum Răzvan Marin, Alex Cicâldău, Florinel Coman, Florin Tănase, Ianis Hagi, Tudor Băluţă sau Virgil Ghiţă şi-au învăţat meseria pe litoral, la academia ”Regelui”.

Însă, în ultimii ani, diversele ”perle” ale Farului au început să nu îşi mai atingă potenţialul, motiv pentru care şi echipa constănţeană a fost nevoită să îşi schimbe filozofia.

Hagi nu a mai putut să se bazeze pe tineri la fel de mult cum o făcea anterior şi a început să transfere diverşi jucători mai avansaţi în vârstă.

Întrebat despre campania de transferuri din acest sezon, în care a adus 11 jucători, şase dintre care au peste 28 de ani.

În afară de Eduard Radaslavescu, Basarab Panduru este de părere că Farul nu are vreun jucător pe care să poată obţine o sumă importantă, astfel că ar avea sens de ce a schimbat politica de transferuri.

S-a dus magia lui Gică Hagi?

Torje, Morar, Kik-Riki... nu e bun Kiki? Probabil că 'Regele' vrea să prindă play-off-ul. Atât timp cât antrenează el, play-off-ul cred că e obiectivul numărul unu.

Mai are vreun tânăr în momentul ăsta pe care să vină cineva să dea un milion de euro? Radaslavescu probabil, dar nu acum, e mic, are 17-18 ani, are calitate, pare că poate să facă ceva.

În rest, Pitu ne tot ameninţă de vreo doi-trei ani că face ceva, Grameni nu prea ştii de unde să îl iei... Sali nici nu a apărut, nu că a dispărut. Prima dată trebuia să apară, nu să dispară.

(n.r. a fost chemat la echipa naţională) Asta e altă poveste, te duci la naţională şi apoi vii la U19 şi nu eşti nimic, nici nu joci.

Era culmea să fie rezervă şi la U17. (n.r. păi a fost) Tot rezervă? Şi la ăia e rezervă? Atunci e bine”, a declarat Basarab Panduru.

Transferurile rezolvate de Farul în această vară:

  1. Vlad Morar (28 de ani), liber de contract, de la Dinamo
  2. Gabi Torje (32 de ani), liber de contract, de la Dinamo
  3. Kevin Doukoure (23 de ani), liber de contract, de la Tabor Sezana (Slovenia)
  4. Robert Ion (21 de ani), liber de contract, de la FCSB
  5. Dragoş Nedelcu (25 de ani), liber de contract, de la FCSB
  6. Mihai Popescu (29 de ani), liber de contract, de la Hearts (Scoţia)
  7. David Kiki (28 de ani), liber de contract, de la Arda Kardzhali (Bulgaria)
  8. Romario Benzar (30 de ani), liber de contract, de la Lecce (Italia)
  9. Alexandru Buzbuchi (28 de ani), liber de contract din februarie, după despărţirea de Gaz Metan
  10. Ayrton Mboko (24 de ani), liber de contract, de la Academica Clinceni
  11. Jeremy Cornius (25 de ani), liber de contract, de la Academica Clinceni

Afla mai multe despre: basarab panduru 

viewscnt
Articole similare