Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Finala Cupei Greciei, PAOK - AEK, putea avea loc în România. Răzvan Lucescu: ”De aceea s-a pornit cu ideea de a se juca peste hotare” | EXCLUSIV

Finala Cupei Greciei, PAOK - AEK, putea avea loc în România. Răzvan Lucescu: ”De aceea s-a pornit cu ideea de a se juca peste hotare” | EXCLUSIV

Stranieri

Comentarii

Antrenorul formaţiei PAOK Salonic, Răzvan Lucescu (54 de ani), a fost invitat în cadrul emisiunii Sport Report de la Orange Sport şi a abordat mai multe subiecte ce au legătură fie cu echipa pe care o antrenează, fie cu fotbalul românesc.

Răzvan Lucescu a avut un sezon mai puţin reuşit la PAOK Salonic, după ce nu a reuşit să câştige niciun trofeu în această stagiune.

A încheiat pe locul 4 în campionatul elen, în urma celor trei forţe ale Atenei, AEK, Panathinaikos şi Olympiakos.

La fel, nu s-a ales cu trofeu nici în a doua competiţie internă a Greciei, Cupa, acolo unde PAOK s-a oprit în finală, fiind învinsă tot de AEK Atena, scor 0-2.

Astfel, AEK Atena, a reuşit ”dubla” internă în Grecia, atât campionatul, cât şi Cupa Greciei.

Finala Cupei Greciei, în România? Răzvan Lucescu, detalii despre ultimul act dintre PAOK Salonic şi AEK Atena | EXCLUSIV

Totuşi, după ce a încheiat fără trofeu sezonul la PAOK, a revenit în România pentru a petrece o perioadă alături de familie şi prieteni, ocazie cu care a fost invitat şi în cadrul emisiunii Sport Report.

Răzvan Lucescu a vorbit despre un scenariu pe care îl avea în vedere Federaţia Elenă de Fotbal pentru ultimul act din a doua competiţie ca importanţă în fobtalul grec.

Finala Cupei Greciei a fost considerată un meci cu grad înalt de risc deoarece era o confruntare între două mari rivale ale ţării, AEK şi PAOK.

Astfel, federaţia greacă lua în considerare disputarea acesteia în afara Greciei, iar România era printre variante, alături de Polonia sau Cipru.

Totuşi, nu s-a ajuns la un asemenea deznodământ, întrucât Federaţia Elenă de Fotbal a anunţat că finala dintre AEK şi PAOK să aibă loc la Volos, în Grecia, dar fără spectactori.

Respectivul duel a fost tranşat în cele din urmă de formaţia din Atena, ceea ce a făcut ca PAOK Salonic să încheie sezonul fără trofeu.

”E un campionat aparte, în care sunt implicaţi absolut toţi, politic, patroni, toate aspectele intră în joc. E un orgoliu foarte mare.

Nu se poate juca un derby cu suporterii celeilalte echipe. Când se joacă, de exemplu, Panathinaikos - PAOK, suporterii noştri nu au voie să meargă acolo. (n.r. să se ivite incidentele?) Da. La orice meci este risc.

Mi se pare că în ultimii şase ani, patru finale (n.r. de Cupă) au fost jucate fără spectatori, una-două au fost din cauza Covidului, iar celelalte pentru că s-au luat aceste măsuri de securitate.

Uite ce s-a întâmplat acum cu această finală (n.r. PAOK - AEK). Finala unei cupe este o sărbătoare a fotbalului, al unui campionat, a unei ţări. Cupa este competiţia cea mai veche, istoria fotbalului. Asta trebuie să reprezinte imaginea unei ţări.

S-au dus nişte lupte în culise. De o parte, un grup care încerca să blocheze desfăşurarea finalei, cu interesul de a lovi în federaţie şi a da jos conducerea federaţiei, un grup susţinut de ministrul sportului.

De cealaltă parte era federaţia, care încerca să organizeze finala, ori la Volos, ori la Atena pe stadionul Olimpic, în Creta. De peste tot, din punct de vedere politic, s-a refuzat argumentându-se că este risc foarte mare de conflict şi nimeni nu şi-a asumat răspunderea.

De aceea s-a pornit cu ideea de a se juca peste hotare. S-a cerut în Cipru, Anglia, chiar şi în Australia, s-a cerut în România, în Albania. În final, primarul din Volos a acceptat ca finala să se joace la Volos, dar fără spectatori”, a declarat Lucescu Jr., la Sport Report de la Orange Sport.

Răzvan Lucescu mai are contract cu PAOK Salonic până în vara lui 2024. Alături de această echipă, a câştigat campionatul Greciei în 2019 şi Cupa Greciei în 2018 şi în 2019. 

Răzvan Lucescu, după finala Cupei Greciei pierdută de PAOK: ”Era un meci de câştigat”

”A fost un an greu, ciudat, dezamăgitor. Sunt sub influenţa ultimului rezultat. Am jucat 11 finale între Cupă, Champions League în Asia, Cupa Ligii. Am pierdut patru, am câştigat şapte, dar asta a fost cea mai dureroasă.

Am pierdut şi furaţi de arbitri într-un anumit moment, dar ce s-a întâmplat în această miercuri m-a rănit enorm.

Era un meci de câştigat, era un meci pe care ar fi trebuit să-l câştigăm şi n-am reuşit din cauză că n-am avut curaj să câştigăm. Nu pot spune că a fost vorba de ghinion, am ratat şapte-opt ocazii mari.

Am primit un gol dintr-o prostie, dar fotbalul, într-un final, îi răsplăteşte pe cei care sunt îndrăzneţi şi au curaj. Noi n-am avut curaj.

E dureros când poţi câştiga un trofeu şi nu o faci. Rămân nişte urme în interior. Zilele trec, frustrarea va fi din ce în ce mai mică şi mergem înainte.

Aşteptăm un nou sezon, în fotbal, viaţa merge repede în faţă şi trebuie să ne gândim la ce o să fie”, afirma Răzvan Lucescu, după eşecul din Cupa Greciei.

Afla mai multe despre: razvan lucescupaok salonicfinala cupei greciei 

viewscnt
Articole similare