adplus-dvertising
You are here:

Fiul legendarului Enzo Ferrari, declaraţii despre Simona Halep şi David Popovici. Piero Ferrari a fost în vizită în România

Fiul legendarului Enzo Ferrari, declaraţii despre Simona Halep şi David Popovici. Piero Ferrari a fost în vizită în România

Auto

Comentarii

Piero Ferrari, fiul legendarului Enzo Ferrari, a venit în România unde a vizitat colecţia de maşini pe care o are Ion Ţiriac. Piero Ferrari spune că este pasionat de sport şi a vorbit un pic despre Simona Halep şi David Popovici.

La invitaţia lui Ion Ţiriac, Piero Ferrari a venit în România şi a vizitat impresionanta colecţie de maşini pe care omul de afaceri român o are.

Cei doi sunt foarte buni prieteni, mai ales că împart pasiunea pentru maşini. De altfel, Ion Ţiriac are în colecţie peste 40 de modele Ferrari, unele dintre el exrem de rare.

Ce a declarat Piero Ferrari despre Simona Halep şi David Popovici

Prin prisma prieteniei care-l leagă de Ion Ţiriac, Piero Ferrari este destul de pus la punct cu cei mai în formă sportivi români.

Moştenitorul imperiului Ferrari a vorbit un pic şi despre Simona Halep, despre care spune că o urmăreşte, dar şi despre David Popovici:

Reporter: Vă uitaţi la alt sport în afară de Formula 1?
Piero Ferrari: Îmi place tenisul. O ştiu pe Simona Halep, desigur. Aţi avut campioni extraordinari.

Îl cunoaşteţi pe David Popovici?
Îl cunosc pentru că mă uit la sport.

Este ca un Ferrari în apă?
Poate fi. Să înoţi nu îţi trebuie cea mai bună maşină, îţi trebuie cel mai bun corp.

Este posibil să faceţi o competiţie între Popovici şi Ferrari?
De ce nu? El să conducă sau Ferrari să înoate? Probabil el să conducă.

Cine este Piero Ferrari, moştenitorul imperiului Ferrari

În vârstă de 77 de ani, Piero Ferrari este singurul copil al lui Enzo Ferrari care încă mai trăieşte. El a mai avut un frate vitreg, Dino Ferrari, care a murit însă la doar 24 de ani, având distrofie musculară Duchenne.

Piero Ferrari este fiul pe care Enzo Ferrari l-a avut cu amanta sa, Lina Lardi, pe care a cunoscut-o în 1930 şi alături de care a trăit până la moartea acesteia, în 1978.

Cum divorţul a fost ilegal în Italia, până în 1975, Piero Ferrari n-a putut fi recunoscut oficial ca făcând parte din familia Ferrari până când mama lui n-a decedat, în februarie 1978. În 1990, el şi-a schimbat numele din Piero Lardi Ferrari în Piero Ferrari.

Din 1956, după moartea lui Dino Ferrari, el a devenit acţionar la Ferrari. Enzo Ferrari a hotărât atunci să-i dea 10% din acţiunile companiei, procent pe care îl deţine şi astăzi. În prezent, Piero Ferrari deţine şi funcţia de vicepreşedinte al companiei Ferrari şi are o avere estimată la 4,5 miliarde de euro.

Enzo Ferrari, tatăl său, este o legendă a industriei auto. Fost pilot, el a înfiinţat echipa de curse Scuderia Ferrari Grand Prix şi ulterior a luat naştere marca de automobile Ferrari - printre cele mai apreciate din lume.

Autor: Răzvan Ionaşcu

viewscnt
Articole similare