Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Florentin Pera nu i-a uitat pe contestatari, după victoria României cu Japonia. ”Dedic victoria suporterilor care nu sunt de rezultat”

Florentin Pera nu i-a uitat pe contestatari, după victoria României cu Japonia. ”Dedic victoria suporterilor care nu sunt de rezultat”

Handbal

Comentarii

Florentin Pera a tras concluziile la finalul meciului câştigat de România, contra Japoniei, scor 32-28. Selecţionerul naţionalei noastre a avut un discurs dur la adresa celor care le-au criticat pe ”tricolore” la finalul meciului cu Germania.

”Le oferim această victorie suporterilor care au făcut acest efort să vină până în Danemarca să ne susţină, cât şi celor de acasă care ne-au sprijinit din faţa televizoarelor. Totodată vreau să dedic această victorie tuturor oamenilor care au crezut cu adevărat în noi şi care au fost şi în momentele dificile şi nu sunt suporteri de rezultat. 

Eu cred că o echipă naţională ar trebui sprijinită până în finalul competiţiei. Suporterii adevăraţi şi sinceri, care iubesc cu adevărat România susţin şi în momentele grele, nu numai la victorie. 

Eu pentru aceşti oameni şi pentru cei dragi de acasă le-am spus şi fetelor că trebuie să luptăm până la finalul Campionatului Mondial. Nu a fost deloc un traseu uşor”, a spus Florentin Pera, după meciul cu Japonia.

România 32-28 Japonia

Principalele marcatoare tricolore au fost Buceschi 12 goluri, Pintea 3, Ostase 3, Seraficeanu 3, iar pentru Japonia s-a remarcat Aizawa 5.

”Vă felicit din suflet, sunteţi minunate!”, le-a spus antrenorul Florentin Pera jucătoarelor la ultimul time-out.

Căpitanul Cristina Neagu, care a jucat la CM doar din minutul 19 al partidei cu Germania, nu a făcut parte din lot pentru acest meci. Sâmbătă s mai joacă în grupa III meciurile dintre Serbia – Germania şi Polonia – Danemarca.

Ultima dispută pentru tricolore în grupa III va avea loc luni, cu Polonia (ora 19.00). România are 4 puncte (locul 3 temporar) în grupa III.   Rezultatele anterioare ale României: 44-19 cu Chile, 37-28 cu Serbia, 23-39 cu Danemarca (grupa preliminară E), 22-24 cu Germania (grupa principală III).

În altă ordine de idei, în sferturile de finală s-au calificat deja Norvegia, deţinătoarea titlului, şi Franţa, din grupa II.

Primele două clasate în grupele principale se vor califica în sferturile de finală, cu meciuri programate în 12-13 decembrie, urmate de semifinalele din 15 decembrie şi finalele pentru medalii, în 17 decembrie.

România este singura naţiune din lume care a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial, care a ajuns la ediţia a 26-a. Palmaresul naţionalei României la Mondiale include patru medalii: aur – 1962, argint – 1973, 2005, bronz – 2015. La ediţia din 2021, România s-a clasat pe locul 13, iar titlul mondial a revenit Norvegiei.

Afla mai multe despre: florentin perahandbal feminincampionatul mondial 

viewscnt
Articole similare